9 Efecte secundare ale castraveților consumului de supradozaj

Fie că îl aveți în salate, sandvișuri, paste sau chiar le aveți după condimentare și grătar, castraveții au fost iubiți pentru o mâncare. Dar știți că există diverse efecte secundare ale castravetelor consumului de alimente? Da, la fel cum este umplut cu diferiți nutrienți, are și efecte secundare specifice asupra sănătății.

Efecte secundare ale castraveților consumului de supradozaj

Dezavantaje ale castravetelui:

Iată care sunt efectele secundare ale castraveților cu experiență majoră ale consumului excesiv, acestea sunt dezavantajele comune ale castravetelui.

1. Creșterea urinării:

Creșterea urinării

Acesta se numără printre efectele secundare populare ale castraveților. Castravetele sunt diuretice în mod natural. Având castravete crește producția de urină în organism. Din nou, un exces de urină duce la deshidratare.

2. Vine cu element toxic:

Vine cu element toxic

Ați experimentat vreodată un castravete amar? Motivul din spatele amărăciunii sale este un element cunoscut sub numele de cucurbitacină, care este un compus toxic de nivel înalt. Deoarece este toxic, acesta se numără printre diferitele dezavantaje ale castraveților, ducând la probleme de sănătate atât ușoare, cât și grave.

3. Balonare și indigestie:

Balonare și indigestie

Mâncarea de castraveți îți dă eructii? Acesta poate fi unul dintre efectele secundare obișnuite ale castraveților de mare. Cucurbitacina prezentă în castravete duce la indigestie care duce la dureri de stomac și balonare. În condiții grave, un consum prea mare de castraveți poate duce și la diaree.

4. Reacții alergice:

Reactii alergice

Dacă sunteți în căutarea efectelor secundare suc de castravete, reacțiile alergice pot fi unul dintre motive. Există persoane care s-au confruntat cu reacții precum mâncărime, umflarea feței sau gurii, infecții ale gâtului etc..

5. Vă poate pune rinichiul în pericol:

Vă poate pune rinichiul în pericol

90% din castravete este apă. Unul dintre efectele secundare ale apei de castravete este că poate fi riscant pentru rinichi. A avea prea multă apă din castraveți ar crea o presiune asupra volumului de sânge și apoi asupra vaselor de sânge și a inimii, care poate deteriora rinichii, ducând la dezechilibru.

6. Excesul de vitamina C:

Excesul de vitamina C

Șocant, dar este adevărat. Lista dezavantajelor de castraveți include, de asemenea, cantitatea de vitamina C obținută din acesta. Excesul de vitamina C din castravete aduce proprietăți precum pro-oxidant și anti-oxid, ceea ce crește șansele de apariție a problemelor precum acnee, cancer, îmbătrânire prematură etc..

7. Nociv pentru renal:

Nociv pentru renal

Efectele secundare ale extractului de castravete de mare includ hiperkaliemie, care se întâmplă datorită prezenței imense de potasiu în organism. Acest lucru poate duce, de asemenea, la alte afecțiuni, cum ar fi crampe abdominale, balonare, gaze intestinale etc..

8. Poate fi riscant pentru inimă:

Poate fi riscant pentru inimă

După cum sa menționat mai sus, castravetele vine cu un nivel bun de apă, care crește presiunea volumului de sânge. Presiunea crește apoi la vasele de sânge și la inimă. Acest lucru poate provoca daune grave navelor.

9. Conduce la probleme de gaze:

Conduce la probleme de gaze

Unul dintre efectele secundare ale consumului de castravete noaptea include probleme cu gazele. Castravetele vine cu cucurbitacină, ceea ce duce la situații în care sistemul digestiv nu reușește, ducând la flatulență și balonare. Acest lucru crește, de asemenea, șansele de a avea gaz.

Castravetele vine fără îndoială cu o serie de beneficii; în mod similar, are și unele efecte secundare, care ar trebui amintite. Prin urmare, este recomandabil să aveți castraveți în cantitate moderată pentru a obține beneficiile pe care le aduce. Conform dietei noastre nutriționale, putem recomanda nutriționistului nostru o dietă corectă, inclusiv castravetele nu este rău, dar poate că uneori oamenii se confruntă cu iritarea pielii sau cu erupții cutanate. Putem evita astfel de tipuri de probleme cu ajutorul unui consultant în dietă.