9 beneficii impresionante ale Saguaro (Saguaro Cactus) cu fapte nutriționale

Dacă ați avut norocul să vizitați Arizona în Statele Unite, trebuie să fi observat plante Cactus lungi de-a lungul autostrăzilor. Aceste plante iconice Saguaro Cactus sunt cele mai mari dintre speciile lor din țară, cu o înălțime medie de 40 de picioare în lungime și 2 picioare în lățime. Fructele Saguaro sunt o delicatesă renumită printre triburile SUA și Mexic. Sunt cunoscuți pentru pulpa lor dulce comestibilă, utilizată la fabricarea gemurilor, a vinurilor și a conservelor de fructe. Pe lângă utilizările lor culinare, fructele Saguaro sunt utilizate și pentru tratarea multor tulburări de sănătate. Să cunoaștem în detaliu unele dintre cele mai bune beneficii pentru sănătate ale fructelor Saguaro.

Ce este fructul Saguaro?

Saguaro este un cuvânt indian, care se pronunță ca „Sah-Wah-Ro”. Denumirea științifică pentru Saguaro Cactus este „Carnegiea Gigantea”. Florile Saguaro Cactus de culoare albă se dezvoltă în fructe de culoare roșie, cu pulpă acidulată și gustoasă. Sunt puse la dispoziție la nivel local în magazine sau sub formă de conserve în supermarketuri.

Fructele Saguaro sunt bune pentru sănătate?

Fructele Saguaro oferă mult bine corpului tău. Au o retenție ridicată de umiditate pentru a vă hidrata corpul. Saguaro-urile sunt, de asemenea, încărcate cu vitamina C, vitamina B12 și alte minerale cheie pentru a vă hrăni organele și a permite o mai bună funcționare. Aceste fructe sunt, de asemenea, încărcate cu antioxidanți pentru a vă proteja corpul de multe infecții și tulburări.

Beneficii Saguaro (saguaro Cactus) cu fapte nutriționale

Informații nutriționale Saguaro:

Verificați valoarea nutrițională a fructelor Saguaro pe 1 porție:

 • Total calorii: 167
 • Grăsime totală: 5 g
 • Total carbohidrați: 27 g
 • Proteine: 4 g

Beneficii uimitoare ale Saguaro:

Aici am înrolat 9 cele mai bune beneficii saguaro pentru sănătate. Să aruncăm o privire asupra lor.

1. Bogat în vitamina C:

Beneficiile Saguaro pentru corpul nostru sunt numeroase. Conține niveluri ridicate de vitamina C care contribuie la gustul său dulce și acidulat. Aceasta înseamnă că saguaro are beneficiile asociate vitaminei, deoarece gustul este predominat de prezența sa. Prin urmare, acest fruct are:

 • Proprietăți anti-îmbătrânire
 • Stimulează sistemul imunitar
 • Protejează sănătatea gingiilor
 • Îmbunătățește vederea.

2. Poate oferi hidratare instantanee:

Datorită proprietăților plantei care crește în circumstanțe extreme și a solurilor nisipoase, fructul saguaro are o retenție ridicată de apă și un conținut ridicat de fibre, similar cu pepenii și castraveții. Are substanțe nutritive vitale care ajută la rehidratarea corpurilor uscate care sunt prinse în deșert și în soarele arzător.

3. Cantități mari de fibre dietetice:

Fibre dietetice excelente pentru cei care au foarte puține alternative când vine vorba de mâncare. Conținutul ridicat de fibre este provocat de hidratarea bogată în nutrienți a fructului. Este cantitatea potrivită de materie primă necesară organismului pentru a rămâne plină pentru o perioadă mai lungă de timp. Acest lucru este foarte eficient pentru gestionarea greutății.

4. Îți întărește sistemul nervos:

Fructul are depozite bogate de vitamina B12, care este esențială pentru producerea celulelor sanguine și menținerea unui sistem nervos stabil. Deficiența sa poate duce la anemie și poate provoca leziuni majore creierului și nervilor. Această vitamină este esențială pentru a evita accidentele vasculare cerebrale. Pentru vegetarieni, aceasta este o binecuvântare, deoarece foarte puține alimente conțin această vitamină care se găsește de obicei în proteinele animale.

5. Tratează reumatismul:

Indienii din regiunea Arizona jură de beneficiile uimitoare pe care le oferă acest fruct pentru vindecarea și tratarea tulburărilor reumatice. Este o practică veche a triburilor, care este încă destul de eficientă.

6. Previne constipația:

Conținutul de fibre și fibre din acest fruct este perfect pentru menținerea unui tract intestinal curat. Ajută la absorbția toxinelor corpului și la eliminarea acestuia împreună cu celelalte impurități. Acest lucru nu numai că îmbunătățește sistemul digestiv, ci și îmbunătățește sănătatea generală a sistemului.

7. Sătese foamea cu calorii scăzute:

Este scăzut de calorii, ceea ce îl face un fruct bun pentru a vă răsfăța fără a vă simți vinovați. Cinci fructe împreună cuprind:

 • 167 de calorii
 • 4 grame de proteine
 • 5 grame de grăsime

8. Bine pentru femeile gravide:

Este un fruct extrem de versatil, care poate fi consumat în orice mod posibil și poate fi transformat în gemuri foarte delicioase. Acest tip de hrană este cea mai bună alternativă alimentară pentru femeile însărcinate, deoarece nivelul ridicat de nutrienți previne apariția complicațiilor la naștere.

9. Previne bolile cardiovasculare

Acesta este, de asemenea, un fruct nutritiv bun, care ajută la combaterea cauzelor care duc la boli cardiovasculare complicate și la arterele blocate de colesterol. Consumul regulat al acestui fruct poate duce la îmbunătățirea fluxului sanguin și la lărgirea pereților inimii. Este, de asemenea, cunoscut pentru reglarea tensiunii arteriale.

Efecte secundare ale fructelor Saguaro:

Consumul excesiv de fructe Saguaro poate duce la anumite efecte secundare, cum ar fi:

 • Stomac deranjat
 • Refluxuri acide
 • Senzație de arsură în stomac
 • Vărsături
 • Diaree

Plantele Saguaro nu numai că fac un afiș drăguț, ci ne fac mult bine. Acestea nu sunt foarte cunoscute de publicul indian și ar putea fi nevoite să viziteze SUA sau Mexic pentru a gusta din acest fruct. Cu toate acestea, pulpa și vinurile Saguaro ne sunt puse la dispoziție în multe magazine online. Înainte de a renunța la șansele de a mânca Saguaro, verificați acele site-uri care oferă alimente exotice în India. Noroc la Saguaro!