25 de beneficii minunate de suc de iarbă de grâu pentru piele, păr și sănătate

Wheatgrass este cea mai recentă senzație din industria sănătății. Este numit „Superfood” de către experții în sănătate, pentru nenumăratele beneficii pe care le oferă. Sucul de iarbă de grâu este o vedere obișnuită în multe săli de sport și centre de sănătate, unde este adăugat sucurilor de fructe și shake-urilor. Ambalat cu o mulțime de minerale și vitamine vitale, sucul de iarbă de grâu poate îmbunătăți nivelul nutrițional al alimentelor obișnuite. Această băutură minune este, de asemenea, încărcată cu antioxidanți și alți agenți puternici, care vă pot curăța corpul și îl pot repara din interior. Asta nu e tot! Sucul de culoare verde strălucitor oferă multe alte avantaje, care sunt prea bune pentru a crede. Să înțelegem câteva dintre beneficiile cheie ale consumului de suc de iarbă de grâu.

Ce este Sucul de iarbă de grâu?

Sucul de iarbă de grâu este lichidul extras din iarba de grâu. Iarba este cultivată din semințele germinate ale plantei de grâu numite Triticum Aestivium. Sucul proaspăt preparat este de culoare verde, cu un miros puternic. Are gust destul de înțepător atunci când este luat singur și, prin urmare, se adaugă sucurilor de fructe, shake-urilor de proteine ​​și supelor.

Sucul de iarbă de grâu este bun pentru dvs.?

Sucul de iarbă de grâu este dens în nutriție, cu cantități mari de agenți antiinflamatori și anti-bacterieni. Această bunătate verde este încărcată cu fier, calciu, magneziu, aminoacizi și vitamine din complexul b. Să nu uităm faptul că este una dintre sursele majore de clorofilă, care îți curăță corpul și echilibrează nivelurile de oxigen din corp. Există multe alte motive pentru care sucul de iarbă de grâu este un elixir pentru sănătatea noastră.

Nutriție a sucului de iarbă de grâu:

Iată dezintegrarea nutrițională a sucului de iarbă de grâu la 1 oz de porție:

 • Total calorii: 120
 • Total carbohidrați: 16 g
 • Fibre dietetice: 8 g
 • Proteină: 8 gm sau 16% DV
 • Vitamina A: 240%
 • Vitamina C: 93% DV
 • Vitamina E: 12800% DV
 • Calciu: 120 mg
 • Fier: 64 mg
 • Magneziu: 31,2 mg
 • Potasiu: 824 mg
 • Zinc: 496 mg

Cum să faci suc de iarbă de grâu acasă?

Sucul de iarbă de grâu este ușor disponibil în ambalaje tetra sau sticle în toate magazinele importante. Cu toate acestea, nu puteți garanta puritatea și calitatea acestui suc. Cel mai bun mod este să-ți crești propria iarbă de grâu și să prepari sucul acasă.

Lucruri de care ai nevoie:

 • Semințe de grâu – 1 Cupă
 • Apă
 • Blender

Proces:

Iată cum recoltați iarba de grâu:

 • Mai întâi, înmuiați semințele de grâu în apă peste noapte.
 • A doua zi, semănați-le în sol umed.
 • Păstrați stropirea cu apă timp de câteva zile, până când semințele germinează.
 • Odată ce iarba crește până la 4-6 cm înălțime, le puteți tăia.

Prepararea sucului:

 • Spălați bine iarba și transferați-o într-un blender.
 • Adăugați puțină apă și amestecați până când o transformați într-o pastă fină.
 • Se strecoară sucul.

Cum se utilizează suc de iarbă de grâu?

 • Serviți în pahare sau adăugați sucuri de fructe.

Cum să beți suc de iarbă de grâu?

Experții în sănătate recomandă ca cel mai bun moment pentru a bea suc de iarbă de grâu să fie pe stomacul gol pentru beneficii maxime. Dacă vi se pare că sucul este foarte înțepător, puteți adăuga puțină apă și puteți consuma sucul diluat. Adăugarea acestui suc în sucurile de fructe este, de asemenea, o modalitate bună de a încorpora iarba de grâu în dieta ta. Cu toate acestea, pentru o absorbție maximă a nutrienților, alegeți fotografii cu suc pur de iarbă de grâu!

Cât de mult suc de iarbă de grâu pe zi?

Nivelurile de dozare recomandate de suc de iarbă de grâu pe zi sunt de 1-2 uncii. Dacă sunteți în căutarea unei pierderi rapide în greutate sau a unei detoxifieri corporale, consumul regulat al acestui suc vă poate ajuta să profitați de cele mai bune beneficii. Sucul de iarbă de grâu este, de asemenea, recomandat pentru a rezolva anumite boli degenerative, unde pacienții sunt sfătuiți să ia 4-6 uncii de suc pe zi.

Beneficii uimitoare pentru sănătate ale sucului de iarbă de grâu:

Să înțelegem în detaliu fiecare dintre avantajele cheie ale sucului de iarbă de grâu:

1. Controlează apetitul:

Pentru cei care doresc un control bun asupra apetitului și durerilor de foame, nu este nimic mai bun decât aderarea la un pahar de suc de iarbă de grâu. Există un nivel atât de ridicat de substanțe nutritive, vitamine și minerale în acest suc, încât omului nu îi este foame pentru o perioadă lungă de timp. O lovitură în fiecare dimineață pe stomacul gol vă va ajuta în acest sens.

2. Ajutoare în digestie:

A avea suc de iarbă de grâu în regimul zilnic înseamnă doar că veți avea un sistem digestiv sănătos și fără probleme. Conținutul de enzime, aminoacizi și vitamina B din acest produs natural îl face o opțiune excelentă pentru a ajuta digestia. Îndepărtează și intestinele de mucus și de deșeuri. Beneficiile sucului de iarbă de grâu pentru diabet sunt dovedite deoarece are aceleași efecte ale insulinei.

3. Îmbunătățește fluxul sanguin:

Luând suc de iarbă de grâu, asigurați cantități bune de oxigen din sânge, care vor ajuta la circulația corectă a sângelui în diferite părți ale corpului. Tot ce aveți nevoie este un suc de iarbă de grâu împușcat în fiecare zi. Pentru a obține acest beneficiu pentru piele, puteți aplica suc de iarbă de grâu cu o minge de bumbac și clătiți după un timp. Acest lucru va menține pielea feței sănătoasă și strălucitoare.

4. Tratează problemele oboselii:

De obicei, lipsa de odihnă și un sistem imunitar slab este ceea ce face o persoană să se simtă obosită. Conținutul de clorofilă din sucul de iarbă de grâu îmbunătățește nivelurile de oxigen din celule și țesuturi și îmbunătățește regenerarea. Aceasta tratează semnele oboselii din corp.

5. Sucul de iarba de grau vindeca artrita:

Clorofila este utilă în tratarea tuturor tipurilor de inflamații din organism, iar iarba de grâu are niveluri bogate ale acesteia. Acest lucru înseamnă doar că, dacă doriți să vindecați inflamația articulațiilor, cunoscută și sub numele de artrită, atunci trebuie să includeți acest suc în dieta zilnică.

6. Controlează dintele în descompunere:

Pentru a elimina toxinele din dinți și pentru a asigura o remineralizare a dinților, cel mai bine este să faceți gargară pe zi cu suc de iarbă de grâu. Este întotdeauna o opțiune mult mai bună decât apele de gură disponibile pe piață.

7. Îndepărtează mirosul neplăcut:

Nu numai că sucul de iarbă de grâu este util în eliminarea mirosului urât din gură, dar și din corp. Îndepărtează toxinele din gură și corp și o reîmprospătează. Proprietățile naturale ale dezodorizantului sunt bune nu numai pentru mirosul neplăcut din corp, ci și pentru gură. Beți zilnic în acest scop o lovitură de suc de iarbă de grâu.

8. Vindecă rănile:

Regenerarea celulelor face din sucul de iarbă de grâu o opțiune bună pentru tratarea rănilor de pe piele. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face aici este să luați suc proaspăt, să-l aplicați pe zona afectată și apoi să clătiți după un timp, urmat de uscare. Acest lucru ar trebui făcut în fiecare zi pentru ca problema să dispară.

9. Pentru vindecarea arsurilor solare:

Aceeași metodă trebuie aplicată și aici. Luați niște suc de iarbă de grâu și aplicați-l pe zonele arsurilor solare la fel cum ați făcut pentru răni. Acest lucru ar trebui să vă ajute să tratați perfect criza.

10. Funcționează ca agent anti-îmbătrânire:

Printre numeroasele beneficii ale ierbii de grâu, acesta este unul dintre cele mai importante. Da, este adevărat că sucul de iarbă de grâu poate întârzia procesul de îmbătrânire din noi. Vine cu clorofilă brută care are superoxid dismutază. Este un conținut de cupru care se găsește în celulele sanguine mature. Enzimele prezente în suc descompun superoxidul grupul de atomi din corp și îl administrează și în mod corespunzător. Prin urmare, ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a ființelor umane.

11. Poate vindeca o durere în gât:

Iarba de grâu poate vindeca cu ușurință o durere în gât. Vine cu câteva elemente bogate și minerale care pot vindeca în mod eficient o durere în gât și vă pot face să vă simțiți mai bine. Gargară cu suc de iarbă de grâu în loc de unt cald poate vindeca o durere în gât. Dacă sunteți dornici să aflați despre beneficiile sucului de iarbă de grâu, acesta va fi unul dintre cele mai bune fapte de știut.

12. Sucul de iarbă de grâu împiedică îngrășarea părului:

Beneficiile sucului de iarbă de grâu pentru păr sunt numeroase. Acest suc poate vindeca eficient griul părului. Este încărcat cu unele dintre cele mai bune elemente naturale și minerale care pot preveni înnegrirea părului și preveni deteriorarea și ruperea acestuia în același timp. Acesta este unul dintre cele mai influente beneficii ale sucului de iarbă de grâu.

13. Se ocupă de iritarea ochilor:

Doriți să aflați despre utilizările sucului de iarbă de grâu? Vindecarea supărării minore a ochilor este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le face sucul de iarbă de grâu. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați niște suc de iarbă de grâu strecurat cu apă și să-l aplicați pe zona afectată nu mai puțin de 15 minute.

14. Acționează ca un agent de curățare a pielii:

Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii ale sucului de iarbă de grâu pentru piele, care convinge mulți oameni să-l folosească. Sucul de iarbă de grâu va acționa ca un produs de curățare a pielii și poate face pielea sănătoasă în același timp. Pentru a-l utiliza ca produs de curățare a pielii, va trebui să aplicați niște suc de iarbă de grâu pe corp și să-l lăsați să se înmoaie cel puțin 15-20 de minute. După aceea, va trebui să o clătiți cu apă rece. Continuarea acestui remediu la domiciliu va oferi o piele curată și sănătoasă pe care o puteți etala.

15. Un mare agent de detoxifiere:

Dacă doriți să aflați despre beneficiile pe care le aduce iarba de grâu pentru sănătate, atunci acesta este unul dintre cele mai bune puncte de reținut. S-a dovedit că iarba de grâu acționează ca un agent detoxifiant eficient. Este minunat pentru purificarea pereților colonului. Îndepărtează toate impuritățile din organele interne și ne face sănătoși și puri din interior. Se recomandă să vă tratați cu cel puțin 4 uncii de suc de iarbă de grâu după eliminarea clismei și să păstrați cel puțin 20 de minute.

16. Bine pentru eliminarea mătreții:

Eliminarea mătreții este una dintre cele mai eficiente utilizări ale sucului de iarbă de grâu. Este recomandat să vă masați capul timp de 15 minute cu cel puțin 6 uncii de suc de iarbă de grâu și va elimina efectiv mătreața. Oamenii folosesc sucul de iarbă de grâu în aceste scopuri destul de des.

17. Fără gluten:

Glutenul este practic un amestec de mai multe proteine ​​care se găsește de obicei în grâu. Caracteristica elastică a aluatului este, de asemenea, responsabilă pentru gluten. Sucul de iarbă de grâu este, totuși, fără gluten. Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii pentru sănătate ale sucului de iarbă de grâu. Vrei să știi de ce iarba de grâu nu conține gluten? Se taie înainte ca boabele să se formeze.

18. Forța și rezistența:

Există multe utilizări ale sucului de iarbă de grâu. Sucul de iarbă de grâu poate fi folosit ca băutură energizantă, deoarece s-a dovedit că acest suc are capacitatea de a ne spori rezistența și de a ne crește energia. Va umple energia pierdută după o zi grea de muncă și va stabiliza și puterea spirituală. Pe scurt, sucul va oferi bunăstare generală.

19. Pierderea în greutate:

Sucul de iarbă de grâu are ca rezultat pierderea în greutate. Wheatgrass vine, de asemenea, sub formă de suplimente, dar forma lichidă pare a fi una dintre cele mai eficiente modalități de a pierde excesul de greutate. Se vede adesea că oamenii includ acest suc în dieta lor obișnuită, care ajută în continuare la slăbire. Aceasta este una dintre cele mai bune utilizări ale sucului de iarbă de grâu.

20. Niveluri lichide stabilizatoare:

Sucul de iarbă de grâu are multe beneficii pentru sănătate și unul dintre ele este stabilizarea nivelului lichidului din corp. Îmbunătățește nivelul lichidului din organism și, prin urmare, gestionează problemele ridicate de colesterol. Medicii și dieteticienii recomandă adesea suc de iarbă de grâu celor care suferă de probleme de colesterol.

21. Aspectul unghiilor:

Dacă observați o creștere adecvată a unghiilor, atunci înseamnă că sunteți sănătos. Dacă corpul tău nu are conținut de fier sau dacă nu există o circulație sanguină adecvată care trece prin corp, atunci poate exista un aspect necorespunzător și creșterea unghiilor. Unghiile slabe sunt de fapt un semn rău. Unul dintre beneficiile pentru sănătate ale sucului de iarbă de grâu este că stimulează procesul de circulație a sângelui (discutat mai devreme) va spori creșterea unghiilor.

22. Tratamentul inflamației:

Vrei să lupți împotriva inflamației? Dacă aveți suc de iarbă de grâu în echipă, atunci nu aveți de ce să vă faceți griji. Poate combate efectiv inflamațiile care ar putea fi legate de orice fel de boală din organism.

23. ADN deteriorat pentru repararea sucului de iarbă de grâu:

Sucul de iarbă de grâu este încărcat cu lanțuri de aminoacizi care sunt absorbite direct în sânge. Sucul de iarbă de grâu poate favoriza metabolismul celular. Aminoacizii din acest suc organic promovează formarea de ARN și ADN. Dacă ADN-ul deteriorat nu este reparat la momentul potrivit, acesta poate provoca haos în interiorul corpului. Eficacitatea sucului de iarbă de grâu pentru prevenirea cancerului este dovedită, de asemenea.

24. Mai mult oxigen:

Cu cât bei mai mult suc de iarbă de grâu, cu atât corpul tău va avea mai mult oxigen și, după cum știm cu toții, oxigenul este întotdeauna util. Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii pentru sănătate ale sucului de iarbă de grâu.

25. Îndepărtarea medicamentelor din corpul tău:

Beneficiile sucului de iarbă de grâu pentru ficat sunt de remarcat. Sucul poate purifica ficatul și elimina toate medicamentele eliberate pe bază de rețetă. Acesta va crește nivelul de sânge și nivelul de oxigen din corpul dvs., ceea ce vă va face în continuare o persoană sănătoasă. De asemenea, iarba de grâu protejează ficatul de alte atacuri dăunătoare atât interne, cât și externe.

Efecte secundare de suc de iarbă de grâu:

Deși sucul de iarbă de grâu oferă multe beneficii pentru sănătate, există posibile efecte secundare care se manifestă atunci când sunt consumate în cantități excesive. Unele dintre aceste simptome includ:

 • Greaţă
 • Constipație
 • Pierderea poftei de mâncare
 • Gripa
 • Durere de cap
 • Indigestie

Sucul de iarbă de grâu este unul dintre cele mai bune daruri ale naturii pentru omenire. Cu o potență de vindecare a mai mult de câteva afecțiuni 100, iarba de grâu se încadrează în mod clar în lista superalimentelor. Luarea regulată a sucului de iarbă de grâu poate reduce dependența de suplimentele de vitamine artificiale, ceea ce face mai mult rău decât bine pe termen lung. Deci, este timpul să începeți să vă recoltați propria iarbă de grâu și să puneți mingea de sănătate în mișcare cu acest miracol uimitor verde!

Beneficii de suc de iarbă de grâu