20 de beneficii dovedite științific de cireșe negre pentru piele, păr și sănătate

Cireșele sunt unul dintre cele mai populare fructe din lume! Acestea sunt împărțite în două grupe de bază – dulce și acru. Cireșul dulce, în special fructul cireșului negru este cunoscut pentru gustul său incredibil de delicios și dulce. Aceste cireșe au un pigment roșu-negriciu profund, care le câștigă numele. Pe lângă faptul că oferă o opțiune excelentă de gustare, cireșele negre sunt, de asemenea, încărcate cu substanțe nutritive cheie, cum ar fi vitaminele, mineralele și antioxidanții, pentru a vă ajuta să vă bucurați de o sănătate excelentă. În acest articol, vom arunca o privire asupra celor mai bune beneficii de cireșe negre pentru corpul nostru.

beneficii cires negru

Ce este Cireșul Negru?

Cireșul negru este unul dintre soiurile de cireșe dulci, care se mai numește și Cireș sălbatic. Aceste fructe sunt cultivate pe scară largă în regiunile nord-americane și sud-americane. Aceștia primesc pigmentul de culoare neagră din cantitățile mari de antocianine din ele, făcându-le unul dintre fructele bogate în antioxidanți.

Cireșele negre sunt bune pentru tine?

Cireșele Negre sunt considerate a fi unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Acestea conțin o concentrație mare de agenți antiinflamatori pentru a reduce simptomele artritei, gutei și a altor probleme legate de articulații. Cireșele negre, de asemenea, bogate în antioxidanți pentru a preveni problemele legate de căldură, cancerele și chiar diabetul.

Cireșe negre și cireșe roșii:

Cireșele roșii, așa cum sugerează și numele, sunt de culoare roșu aprins. Sunt dulci cu o aromă ușoară de tartă. Aceste cireșe sunt consumate integral sau utilizate în sucuri și deserturi. Cireșele negre, pe de altă parte, au o culoare violet închis, care aproape arată ca negru. Au un gust foarte dulce și au mai multă pulpă. Aceste cireșe sunt cel mai bine consumate întregi.

Valoarea nutrițională a cireșelor negre:

Iată dezbinarea a 100 g de informații despre nutriția Cireșului Negru:

 • Total calorii: 63
 • Carbohidrați: 16
 • Zahăr: 12.8
 • Proteină: 1 g
 • Fibră: 2 gm
 • Potasiu: 222 mg

Cireșe negre Beneficii pentru piele, păr & Sănătate:

Aici am înrolat 20 de uimitoare uleiuri de cireșe negre pentru sănătate, păr și piele. Să aruncăm o privire asupra lor.

folosește cireșul negru

1. Induce un somn bun:

Triptofanul și melatonina sunt câteva dintre enzimele prezente în cireșele negre, făcându-l unul dintre alimentele perfecte pentru cei care doresc un somn bun. Se știe că insomnia sau lipsa somnului provoacă multe afecțiuni pentru sănătate, inclusiv depresie. Luați niște cireșe negre înainte de a lovi patul și vedeți-vă într-un somn profund și sănătos.

2. Previne bolile de inimă:

Quercetina este unul dintre antioxidanții prezenți în cireșele negre în cantități bune. Acest antioxidant are proprietăți anticarcinogene care, potrivit profesioniștilor, ajută la menținerea la distanță a tuturor tipurilor de boli de inimă. Acesta este unul dintre beneficiile pe care ar trebui să le așteptați cu nerăbdare doar din cauza creșterii problemelor cardiace în zilele noastre.

3. Păstrează cancerul la distanță:

Cireșele negre sunt încărcate cu antioxidanți care luptă împotriva radicalilor liberi care răspund de cancer. Există enzime în cireșele negre cunoscute sub numele de amigdalină, care este un tip de acid fenolic. Acest lucru ajută la reducerea dimensiunii tumorilor canceroase din organism și, de asemenea, împiedică răspândirea acestuia în organism cauzând cancer. Acesta este din nou un beneficiu pe care ați dori să îl profitați.

4. Proprietăți antiinflamatorii:

Abilitatea de a reduce efectiv și apoi de a trata treptat inflamația este din nou unul dintre avantajele cireșelor negre pe care ar trebui să le căutați. Antocianinele din cireșul negru acționează ca analgezice naturale și vă ajută să vă ușurați de afecțiunile articulare, cum ar fi artrita, guta etc., În acest scop, trebuie să consumați cireșe negre în mod regulat în dieta zilnică.

5. Cure Artrita:

Acumularea de acid uric în organism sub formă de cristale este ceea ce duce la artrită, precum și la tipurile sale, cum ar fi guta. Acest lucru duce la inflamații și dureri extreme la nivelul articulațiilor. Luarea sucului de cireșe negre ajută la tratarea artritei și a durerii pe care aceasta o aduce. Acest lucru este unic, deoarece enzimele antocianine din cireșe ajută la descompunerea acidului uric și îl elimină din corp. Aici se recomandă aproximativ 10 uncii de suc de cireșe negre în fiecare zi timp de câteva săptămâni.

6. Protejează dintele de cariile:

Se știe că compușii fructului controlează formarea plăcii în gură, care este principala cauză a cariilor dentare și a cariilor. Cireșele negre sunt, de asemenea, cunoscute pentru a combate formarea bacteriană în gură, care poate miros urât. De asemenea, au proprietăți de albire a dinților. Acesta este unul dintre principalele beneficii pentru cireșe negre.

7. Protecția pielii:

Cireșele oferă numeroase beneficii pielii tale. Aportul regulat de cireșe negre protejează pielea ca o protecție solară împotriva razelor UVA și UVB ale soarelui. Betacarotenul din fruct este responsabil pentru acest scop. De asemenea, promovează sănătatea pielii împreună cu protecția. Antocianinele ajută la prevenirea cancerului de piele. Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii de concentrat de cireșe negre.

8. Controlul caderii parului:

Cireșele negre sunt, de asemenea, cunoscute pentru a vă întări foliculii de păr și a preveni căderea părului. Nivelurile bogate de fier din cireșele negre ajută la prevenirea afecțiunilor anemice. Se știe că anemia duce la căderea părului. Deci, dacă doriți să luptați împotriva căderii părului, atunci nimic mai bun decât să aveți o mână de cireșe negre.

9. Întârzie semnele îmbătrânirii:

Un alt beneficiu important al cireșelor negre este potența sa în tratarea semnelor îmbătrânirii. Antioxidanții din cireșe ajută la eliminarea radicalilor liberi care provoacă daune corpului și pielii. De asemenea, acest lucru menține pielea fermă și tânără și previne liniile fine și ridurile care înfundă fața.

10. Beneficii antioxidante:

Fructul de cireș negru este unul dintre cele mai renumite fructe din lume, cunoscut mai ales pentru gustul său. Doar câteva persoane sunt conștiente de beneficiile pentru sănătate ale cireșului negru. S-a dovedit că acest fruct reduce stresul oxidativ și permite organismului să lupte împotriva diferitelor infecții și boli. Neutralizează radicalii liberi din organism care îi sunt dăunători și vă păstrează sănătatea de la bază.

11. Promovează sănătatea părului:

În afară de prevenirea căderii părului, fructele de cireș negru pot face părul sănătos din fire. Extractele acestui fruct sunt folosite în mai multe suplimente, care sunt, de asemenea, motivul care stă la baza proprietății anti-îmbătrânire (discutată anterior). Cu ajutorul cireșului negru, puteți evita vârfurile despicate, ceea ce duce la o pierdere mai mică a părului. Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii ale cireșului negru pentru care oamenii sunt atât de pasionați de acest fruct.

12. Scade acidul uric:

Conform studiilor științifice, s-a dovedit că consumul zilnic al acestui suc de cireșe negre sălbatice poate reduce nivelul acidului uric, provocând astfel mai puține dureri. Poate elimina cristalele din articulații care se acumulează pentru a forma un blocaj provocând astfel o durere extraordinară. Ei bine, cireșul negru poate rezolva asta și ameliora acea durere. Datorită acestor beneficii ale cireșului negru pentru sănătate, extractele acestui fruct sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de medicamente lichide întunecate.

13. Gustare bună după antrenament:

Mulți oameni nu știu despre beneficiile cireșului negru pentru sănătate. Fructul are capacitatea de a reduce durerea musculară și de a vă face să vă simțiți mai bine. Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii ale cireșului negru care îi permite să fie consumat ca tratament după antrenament. Dacă aveți o înghețată care conține cireșe negre, atunci nu vă asigurați doar corpul cu grăsime și zahăr artificial, ci vă oferiți și corpului dvs. bunătatea cireșelor negre.

14. Combate infecțiile bacteriene:

Fructul de cireș negru are capacitatea de a combate o serie de infecții bacteriene datorită proprietăților sănătoase prezente în el. O mulțime de oameni îl folosesc ca mâncare anti-bacteriană gustoasă. Fructul este renumit aproape în toată lumea datorită beneficiilor sale organice. Combaterea infecției bacteriene cu ajutorul unui fruct este cel mai natural și sănătos mod de eliminare a bolilor.

15. Reduce bolile neurologice:

Cireșul negru are o serie de beneficii pentru sănătate și combaterea bolilor neurologice este unul dintre ele. S-a dovedit că fructul combate bolile legate de nerv și elimină o serie de țesuturi nervoase din corp. Medicii prescriu cu încredere acest fruct unui număr de oameni și, din acest motiv, acesta este unul dintre cele mai sănătoase fructe vreodată.

16. Scade colesterolul rău:

Cireșul negru poate reduce în mod eficient conținutul de colesterol rău din organism. Studiile arată că consumul regulat de suc de cireșe negre poate reduce nivelul LDL și, prin urmare, previne problemele cardiace. Fiind un fruct cu conținut scăzut de calorii, cireșele negre sunt o alternativă sănătoasă la gustările nedorite și grase!

17. Combate diabetul:

Cireșele negre vă pot crește nivelul de insulină, care, la rândul său, vă controlează glicemia. Acesta este motivul pentru care cireșele negre sunt foarte recomandate pacienților diabetici, în special ca gustare între mese. De asemenea, sunt bogate în nutriție, oferind vitamina C, potasiu și fibre în doze bune. Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii ale consumului de cireșe negre în mod regulat.

18. Reglează tensiunea arterială:

Conform cercetărilor, se știe că sucul de cireșe negre scade citirea sistolică a inimii. Prin scăderea tensiunii arteriale, cireșele negre pot preveni infarctul brusc și alte boli cardiovasculare. Există un studiu bazat pe dovezi că sucul de cireșe negre poate reduce șansele de accident vascular cerebral cu aproape 35%!

Efecte secundare de cireș negru:

Iată câteva dintre efectele secundare majore ale consumului de cireșe negre în exces:

 • Tulburări de digestie
 • Scaune libere, datorate fibrelor
 • Gaz intern
 • Balonare
 • Crampe stomacale
 • Alergii datorate extractului de cireș negru pe stomacurile sensibile

Cireșele Negre sunt un deliciu culinar, care este cultivat în climă răcoroasă. Aceste fructe sunt o vedere rară pe piața indiană și sunt disponibile în anumite magazine online. De asemenea, costă o avere, făcându-i unul dintre fructele mai puțin cunoscute pentru localnici. Cu toate acestea, dacă aveți șansa de a merge în străinătate și de a vizita una dintre țările occidentale, cireșele negre pot fi savurate după conținutul inimii voastre.