16 Beneficii uimitoare de apă de orz pentru piele, păr și sănătate

Îți amintești de acele vremuri bune, când mama ta te obișnuia să bei Barley Khanji? Orzul este unul dintre cele mai nutritive cereale, folosit la prepararea unei varietăți de produse la cuptor, supe și salate. Orzul este bogat în carbohidrați și importante vitamine, minerale. Este adesea considerat ca un super cereale și este extrem de popular printre nebunii de sănătate. În acest articol, aflați mai multe despre beneficiile pentru sănătatea orzului, adică beneficiile apei de orz, prepararea, informațiile nutriționale și dozajul zilnic în detaliu:

Beneficii de apă de orz pentru piele, păr și amp; Sănătate

Ce este orz?

Orzul este un bob de cereale care aparține familiei de iarbă. Boabele întregi de orz au o coajă ca înveliș exterior. Ele seamănă cu boabele de orez în aparență, cu un bob de culoare albă în interior, dar sunt mai glutinoase și mai mestecabile. Este considerat unul dintre cele mai sănătoase alimente din lume și este extrem de versatil de utilizat. Orzul mai este numit „Jau” în hindi, „Jav” în gujarati, „Satu” în marathi, „Barliarisi” în tamil și „BarliBiyyam” în telugu. Există multe beneficii pentru orz pentru sănătate (beneficii jau) care includ ajutarea la constipație, vindecarea infecțiilor și chiar prevenirea cancerului.

Tipuri de orz:

Boabele de orz sunt disponibile în multe soiuri de pe piață, forma comună fiind boabele integrale:

 • Fulgi: Orzul în fulgi este ca ovăzul rulat, care se face prin aplatizarea lor. Se folosesc în produse de patiserie sau în Muesli.
 • Făină: Făina de orz se face prin baterea boabelor într-o pulbere fină. Acesta este utilizat împreună cu alte făină în produsele la cuptor.
 • Grits: Grajurile de orz sunt boabe crăpate care se fac prin prăjirea lor mai întâi și apoi crăpate. Ele seamănă cu aspectul porumbului crăpat.
 • Decojit: Orzul decorticat se face prin îndepărtarea doar a cojii exterioare, păstrând intregă tărâțe intacte. Aceasta este bogată în fibre dietetice și nutritivă în comparație cu celelalte soiuri de orz.
 • Arpacaș: Acestea sunt boabe de culoare albă, în formă uniformă, care seamănă cu mici perle. Se fac prin îndepărtarea stratului de tărâțe și sunt utilizate pe scară largă în supe și salate.
 • Orz necojit: Aceste boabe de orz au coaja exterioară intactă și o aromă pentru producerea mugurilor.

Informații nutriționale pentru orz:

Orzul este bogat în vitamine și minerale importante. Verificați separarea nutrițională de 100 gm Dimensiunea porției:

 • Total calorii: 354
 • Grăsime totală: 2,3 g
 • Sodiu: 0%
 • Potasiu: 452 mg
 • Total carbohidrați: 73 g
 • Fibre dietetice: 17 g
 • Proteină: 12 g
 • Fier: 19%
 • Vitamina B6: 15%
 • Magneziu: 33%

Acum, că ați înțeles despre boabele de orz, permiteți-ne să înțelegem ceva mai detaliat despre apa de orz:

Ce este apa de orz?

Băutura albă lăptoasă care se face prin fierberea semințelor de orz în apă se numește apă de orz, care este cea mai comună formă de a consuma acest orz. Apa de orz în hindi se numește „Jau Paani” și este folosită ca remediu tradițional la domiciliu în multe gospodării și este binecunoscută pentru beneficiile sale nutriționale. Bunătatea apei de orz este de așa natură încât este adesea dată ca primul aliment pentru bebeluși din multe țări. Este destul de ușor de digerat și, de asemenea, ajută la tratarea multor afecțiuni. Iată ghidul dvs. pentru a înțelege cele mai bune beneficii ale consumului de apă de orz și, de asemenea, pentru a învăța metoda de preparare.

Putem bea apă de orz zilnic?

Da! Apa de orz este sigură pentru consumul zilnic. De fapt, este destul de recomandat femeilor însărcinate și care alăptează și chiar persoanelor în vârstă să țină la distanță constipația și alte probleme digestive! Consumul regulat de apă de orz în timpul verilor poate duce la un efect de răcire.

Cum se păstrează apa de orz?

Nutriția din apa de orz este cel mai bine utilizată atunci când se colorează proaspătă. Cu toate acestea, dacă doriți să-l păstrați pentru utilizare ulterioară, utilizați un recipient din sticlă cu o etanșare etanșă. Păstrarea la frigider timp de aproximativ 2-3 zile este optimă și, dincolo de aceasta, apa poate fi improprii consumului.

Care este cel mai bun moment pentru a bea apă de orz?

Cea mai bună parte a apei de orz este că poate fi consumată în orice moment, fără a se confrunta cu efecte secundare. Se poate lua un mic castron cu apă caldă de orz la micul dejun pentru a-ți începe ziua pe o notă sănătoasă. Puteți să o luați și ca supă pentru prânz sau ca masă la mijloc. Păstrarea boabelor de orz vă poate oferi o textură masticabilă pentru a vă face să vă simțiți sățioși.

Câtă apă de orz pot bea pe zi?

Puteți avea în jur de 2-3 pahare de apă de orz pe zi dacă nu aveți alergii la gluten. Această doză este recomandată în special pacienților care se confruntă cu infecții ale tractului urinar. Apa de orz poate elimina toxinele și bacteriile, oferind o ușurare instantanee. Singura problemă cu consumul de apă de orz în exces este că proprietățile sale diuretice vă pot oferi dorința de a urina frecvent.

Cum să faci apă de orz acasă:

Ingrediente:

 • Orzul perlat – ¼ ceașcă.
 • Apă – 3 căni.
 • Sare de cristal – după gust [Cei care doresc o versiune dulce pot adăuga zahăr, zahăr brun, melasă, jaggery sau miere.]
 • Suc de lămâie – 1 lingură.

Pregătire:

 • Înmuiați bine curățat abia în 3 căni de apă peste noapte.
 • Gatiti sub presiune in aceeasi apa pentru aproximativ 4 fluiere. Coborâți flacăra și lăsați să gătească încă 10 minute până când orzul devine moale.
 • Scoateți orzul gătit după ce presiunea scade.
 • Lăsați amestecul să se răcească bine înainte de strecurare și aromă.
 • Serviți băutura răcoritoare garnisită cu o pană de lămâie.

Beneficiile apei de orz pentru sănătate, păr & Piele:

Următoarele sunt câteva dintre utilizările de top ale apei de orz (beneficii jau ka pani) pentru piele, păr și sănătate:

beneficiile pentru sănătate ale apei de orz

Beneficiile pentru sănătate ale apei de orz:

Aici am înscris primele 13 beneficii ale apei de orz pentru sănătate. Să aruncăm o privire asupra lor.

1. Apă de orz pentru reducerea greutății:

Ambalat cu fibre, această băutură te menține plin pentru o perioadă mai lungă de timp și îți suprime pofta de mâncare. În plus, fibrele asigură, de asemenea, că toxinele sunt eliminate din sistem. Un apetit mai mic combinat cu un corp fără toxine oferă o pierdere în greutate garantată. Acesta este unul dintre cele mai bune beneficii pentru apa de orz.

2. Proprietăți anticanceroase:

Fiind un depozit de antioxidanți, includerea regulată a acestei băuturi în dieta dvs. ar putea contracara riscul de cancer prin eliminarea radicalilor liberi. Prezența fibrelor declanșează producerea de bacterii bune în intestin, protejându-vă astfel împotriva cancerului de colon.

3. Apă de orz pentru diabet:

Pe lângă menținerea nivelului de zahăr din sânge, această băutură întârzie potențialul organismului de a absorbi carbohidrații. Astfel, diabeticii se pot baza pe apa de orz pentru a-și menține nivelul de glucoză.

4. Protecție pentru inimă:

Prezența fibrelor, atât solubile, cât și insolubile, în cantități abundente în această băutură ajută la scăderea nivelului de colesterol rău. Cu cât nivelurile LDL sunt mai mici, cu atât inima ta va fi mai sigură.

5. Pentru un sistem digestiv mai puternic:

Oferiți sistemului digestiv o doză bună de fibre consumând zilnic un pahar cu apă de orz. Împreună cu îmbunătățirea focului digestiv, acționează ca un agent natural anti-flatulent. Prezența fibrelor în cantități bune conferă, de asemenea, o putere laxativă acestei băuturi, făcându-l un remediu ideal pentru casă pentru constipație.

6. Bine pentru rinichi:

După cum sa menționat mai devreme, persoanele care suferă de calculi renali pot lua ajutorul acestei băuturi pentru a elimina micile depozite de calciu. De asemenea, detoxifică rinichii, împiedicând astfel riscul de cancer renal.

7. Remediu natural pentru anemie:

Prezența cuprului în această băutură ajută la îmbunătățirea producției de hemoglobină, scăzând astfel șansele de apariție a anemiei. Cei care au anemie pot consuma și această băutură bogată în fier pentru a îmbunătăți numărul de globule roșii din sânge.

8. Pentru un sistem imunitar mai bun:

Prezența vitaminei C în cantități excedentare în această băutură vă întărește sistemul imunitar, menținând la distanță recurențele frecvente de răceală și tuse. Păstrați-vă oboseala departe, redând o doză de fier cu un pahar cu apă de orz. Cu cât sistemul imunitar este mai bun, cu atât vor fi mai mici șansele de a vă îmbolnăvi.

9. Scuturi împotriva calculilor biliari:

Fibrele insolubile ale apei de orz scad secreția acizilor biliari. Cu cât nivelurile de acizi biliari sunt mai mici, cu atât sensibilitatea la insulină va fi mai bună. La rândul său, aceasta reduce nivelul trigliceridelor, prevenind formarea calculilor biliari.

10. Evită ateroscleroza:

Complexul de vitamina B prezent în această băutură energizantă scade nivelul colesterolului. Acest lucru, la rândul său, împiedică depunerea grăsimilor pe pereții arteriali și îngroșarea acestora. Pe scurt, nivelurile mai scăzute de colesterol și LDL obstrucționează dezvoltarea aterosclerozei.

11. Pentru oase mai puternice:

Calciul, cuprul și fosforul, prezente în apa de orz, întăresc oasele și îmbunătățesc sănătatea lor generală. Băutura conține și mangan, care joacă un rol major în producerea oaselor. Se știe că un pahar din această băutură conține calciu de unsprezece ori mai mult decât un pahar cu lapte. Această băutură este, de asemenea, plină de fier, făcându-l astfel o băutură ideală pentru a preveni și vindeca osteoporoza.

12. Tratează infecțiile tractului urinar:

Aceasta este una dintre utilizările majore de a bea apă de orz. Funcționează ca un diuretic, ceea ce face ca organismul să urineze mai mult decât nivelurile normale. Acest proces ajută la eliminarea toxinelor din corp, inclusiv a microbilor. Se recomandă să luați 2-3 pahare de apă de orz pe zi pentru a menține ITU la distanță!

13. Antidot natural pentru otrăvire:

Studiile sugerează că apa de orz are potențiale proprietăți antidot care ar putea contracara riscurile asociate otrăvirii.

Beneficiile apei de orz pentru piele:

Aici am prezentat primele 2 beneficii ale apei de orz pentru piele. Să aruncăm o privire asupra lor.

14. Are proprietăți anti-îmbătrânire:

Apa de orz aduce beneficii pielii în multe feluri. Ambalat cu vitamina C și alți antioxidanți, acest super lichid elimină radicalii liberi care declanșează debutul timpuriu al ridurilor, alaturărilor fine și ale pielii lăsate. Prezența seleniului în acest lichid ajută la păstrarea elasticității pielii. Astfel, utilizarea regulată a apei de orz ar putea ajuta la menținerea pielii dvs. bine tonifiată, suplă, tânără și strălucitoare.

15. Tratează porii înfundați:

Dacă suferiți de pori înfundați și acnee, apa de orz este cea mai bună soluție naturală. Un compus antiinflamator numit acid azelaic poate ajuta la deblocarea porilor, reduce inflamația pielii și, de asemenea, previne acneea. Împreună cu consumul intern, aplicarea apei direct pe piele o poate face netedă și asemănătoare sticlei.

Beneficiile apei de orz pentru păr:

Aici ne-am înrolat, beneficiile apei de orz pentru păr. Să aruncăm o privire asupra lor.

16. Combate pierderea părului și păstrează culoarea părului:

Prezența niacinei, tiaminei și procianidinei B-3 permite acestei ape de orz să favorizeze creșterea părului, dând un păr gros și luxuriant. Apa de orz îmbogățită cu fier și cupru îmbunătățește producția de celule roșii din sânge, oferind astfel ameliorarea pierderii părului cauzată de anemie. Prezența cuprului ajută și la menținerea culorii părului prin declanșarea secreției de melanină în cantități corecte.

Apă de orz pentru femei:

Apa de orz s-a dovedit a fi extrem de benefică pentru femei. Femeile gravide și care alăptează se pot baza pe această băutură, în mod regulat, pentru a îmbunătăți calitatea și cantitatea de lapte matern secretat. Iată ce poate face această băutură umilă pentru femei în timpul sarcinii și alăptării:

 • Proprietățile analgezice ale acestei băuturi ajută la calmarea durerii experimentate în primele zile de alăptare.
 • Stimulează producția de sucuri digestive, ușurând astfel indigestia și problemele asociate atât la mame, cât și la copii.
 • Fiind scăzut în indicele glicemic, ar putea ajuta noile mame să scadă greutatea sarcinii într-un mod sănătos.
 • Beți băutura pentru a ușura boala de dimineață experimentată în primul trimestru.
 • Acesta protejează femeile de tractul urinar și infecțiile cu drojdie experimentate în timpul sarcinii.
 • Utilizarea regulată a acestei băuturi poate preveni diabetul gestațional la femeile gravide.
 • Păstrați la distanță Edemul și hipertensiunea arterială declanșate de sarcină cu această băutură minunată.
 • Apa de orz este, de asemenea, cunoscută pentru a ușura congestia nazală în timpul sarcinii.
 • Preveniți formarea calculilor biliari la distanță cu apă de orz în timpul sarcinii.

Efecte secundare ale apei de orz:

Deși apa de orz este, în general, considerată sigură pentru consumul intern, vine cu anumite efecte secundare. Orzul conține cantități mari de gluten, făcându-l impropriu celor cu alergii la gluten. Simptomele experimentate sunt după cum urmează:

 • Erupții cutanate.
 • Greaţă.
 • Crampe stomacale.
 • Indigestie.
 • Dureri de cap.
 • Vărsături.
 • Diaree.

Dacă aveți oricare dintre acestea, este mai bine să întrerupeți utilizarea și să contactați un medic.

Beneficii de apă de orz

Nu te miră să afli cum această băutură de zi cu zi ar putea fi atât de minunată pentru sănătatea ta? Nu e de mirare de ce mamele și bunicile noastre obișnuiau să o facă în fiecare zi acasă, mai ales în timpul verilor dure. Această băutură hrănitoare poate reduce dependența multor medicamente puternice, în special a antibioticelor. Acesta este motivul pentru care chiar și medicii prescriu să beți această apă în fiecare zi pentru a vă dezvolta sistemul imunitar și pentru a vă menține corpul sănătos și sănătos!