15 Beneficii uimitoare (Adrak Juice) de suc de ghimbir pentru piele, păr și sănătate

Ghimbirul este unul dintre condimentele proeminente folosite în bucătăriile asiatice, cunoscut pentru aroma și căldura înțepătoare. Pe lângă faptul că conferă o aromă delicioasă alimentelor, ghimbirul oferă o serie de beneficii pentru sănătate. Este un puternic anti-oxidant și un agent antimicrobian. Aceste proprietăți ale ghimbirului au fost recunoscute de mult de indienii antici, care au încorporat această rădăcină miraculoasă în multe medicamente. Ghimbirul este utilizat pe scară largă pentru tratarea multor afecțiuni și infecții minore. De asemenea, promovează digestia corectă și crește metabolismul. Surprins de modul în care acest mic condiment oferă atât de mult? Ei bine, explorează mai multe despre beneficiile sucului de ghimbir și despre cel mai bun mod de a-l consuma.

Uimitor (adrak Juice) Beneficii de suc de ghimbir pentru piele, păr și amp; Sănătate

Ce este Sucul de Ghimbir?

Ghimbirul, numit și Adrak în limba locală, este în esență o legumă rădăcină. Sucul extras din acesta se numește suc de ghimbir. Acest lucru se obține din ghimbir proaspăt prin râșnire sau tocare fină și zdrobire pentru a lăsa lichidul să iasă. Procedura de preparare a sucului de ghimbir este destul de simplă și poate fi făcută cu ușurință acasă.

Sucul de ghimbir este bun pentru sănătate?

Sucul de ghimbir este un remediu eficient pentru multe afecțiuni de sănătate, cum ar fi răceala obișnuită, tuse, indigestie, dureri corporale și chiar acnee. Sucul funcționează ca un elixir cu aceste proprietăți medicinale. Funcționează ca un agent antiinflamator puternic și combate, de asemenea, mulți microbi cauzatori de boli, inclusiv bacterii și virusuri. Folosirea sucului de ghimbir pentru scăderea în greutate îl face una dintre băuturile preferate pentru cei care urmează o dietă.

Cum să faci suc de ghimbir:

Te întrebi cum să faci suc de ghimbir acasă? Consultați rețeta de mai jos:

Lucruri de care veți avea nevoie:

 • Ghimbir proaspăt – 1 rădăcină mare
 • Linguriţă
 • Concasor sau un blender mic
 • Apă – 2 linguri

Proces:

 • Spălați rădăcina de ghimbir sub apă curentă pentru a curăța noroiul.
 • Luați o lingură și îndepărtați ușor pielea.
 • Acum tocați rădăcina de ghimbir în bucăți fine. Puteți folosi chiar o răzătoare pentru a o rade.
 • Folosiți un blender mic pentru a amesteca bine bucățile de rădăcină de ghimbir.
 • Adăugați apă pentru netezire.
 • Se strecoară sucul folosind o pânză de brânză sau o strecurătoare.
 • Păstrați sucul într-un recipient mic.

Bacsis: Puteți face suc de ghimbir și lămâie adăugând câteva picături de lămâie la acest suc și, de asemenea, o păpușă de miere pentru un plus de gust.

Dozajul recomandat de suc de ghimbir pe zi:

Se pot bucura de cele mai bune beneficii ale nutriției cu suc de ghimbir numai atunci când este consumat în limitele specificate. Conform experților medicali, doza recomandată de suc de ghimbir pe zi este de maximum 2 linguri pe zi, preparată cu 1 g de ghimbir. Orice lucru peste această limită poate duce la complicații grave de sănătate și la rezultate nedorite.

Beneficii minunate pentru sănătate ale sucului de ghimbir:

Cunoașteți incredibilele utilizări ale sucului de ghimbir pentru sănătate, păr și piele:

beneficiile pentru sănătate ale sucului de ghimbir

Beneficii de suc de ghimbir pentru sănătate:

Aici am prezentat cele mai bune 11 beneficii ale sucului de ghimbir pentru sănătate. Să aruncăm o privire asupra lor.

1. Scăderea durerii:

Ghimbirul beneficiază de reducerea tuturor tipurilor de dureri ale corpului, inclusiv durerea de dinți. Proprietățile antiinflamatorii ale ghimbirului au redus inflamația vaselor de sânge și promovează un flux sanguin mai bun către organe. Acest lucru duce la minimizarea durerii în organism și vă ajută să stați departe de analgezice. O puteți face amestecând suc de ghimbir în ulei de măsline și aplicați pe articulațiile dureroase. De asemenea, consumă intern suc de ghimbir pentru a reduce durerea.

2. Tratează frigul:

Ghimbirul este una dintre cele mai vechi terapii pentru răceală, gripă și infecții frecvente, deoarece conține proprietăți anti-virale, precum și anti-bacteriene. Vindecă frigul oferind în același timp o ușurare imediată. Consumul regulat de suc de ghimbir asigură reducerea acestor atacuri microbiene în viitor. Este unul dintre beneficiile cunoscute popular al consumului de suc de ghimbir.

3. Scăderea inflamațiilor articulare:

Una dintre cele mai eficiente utilizări ale ghimbirului este că acesta se desfășoară ca un instrument antiinflamator care ajută la scăderea inflamației articulare. Studiile arată că persoanele care folosesc suc de ghimbir experimentează mai puține dureri și inflamații. De asemenea, ajută la creșterea fluxului sanguin bun în organism.

4. Renunțați la cancer:

Sucul de ghimbir acționează ca un agent de prevenire a cancerului și, de asemenea, distruge celulele cauzatoare de cancer. Conform studiilor, s-a dovedit că ghimbirul ar putea controla dezvoltarea celulelor canceroase la sân. Sucul de ghimbir face ca celulele canceroase să fie distruse, diminuând astfel pericolul de metastazare a cancerului în părți suplimentare ale corpului.

5. Utilizări ale sucului de ghimbir pentru digestie:

Sucul de ghimbir abordează o serie de probleme legate de digestie. Accelerează fluxul alimentar în stomac către intestinul subțire pentru a stimula o digestie mai bună. Cu un consum regulat de ghimbir, se poate elibera de balonare, aciditate și constipație. De asemenea, detoxifică organismul prin eliminarea tuturor toxinelor din stomac.

6. Îmbunătățește imunitatea:

Sucul de ghimbir nu numai că previne bacteriile și virusul care provoacă infecții, dar le împiedică, de asemenea, să atace corpul în viitor. Întărește sistemul imunitar și protejează organismul de a fi predispus la infecții.

7. Brain Fitness:

Acesta implică unii compuși care au verificat efecte protectoare pentru creier. Unul dintre ei, recunoscut ca 6-Shogaol, a rezervat eliberarea plus aspectul substanțelor chimice cauzatoare de roșeață identificate pentru a provoca daune neuronilor împreună în modele in vitro plus in vivo. Adăugarea de 10-gingerol, atunci când este furnizată din ghimbir proaspăt, a influențat, de asemenea, producția de oxid nitric plus alte substanțe chimice care se îndreaptă spre roșeață, precum și umflarea creierului..

8. Crește impulsul sexual:

Sucul de ghimbir este folosit din timpuri imemoriale pentru creșterea libidoului. Ghimbirul ajută la curățarea vaselor de sânge care furnizează sânge organelor genitale, stimulând astfel nervii din acea zonă. Se poate experimenta un impuls sexual crescut cu un consum regulat de suc de ghimbir.

9. Faceți față astmului:

Studiile arată că sucul de ghimbir ajută la curățarea pasajelor de aer prin reducerea inflamației din tract. De asemenea, ajută la reducerea șanselor de reacții alergice și, de asemenea, la prevenirea infecțiilor cu microbi. Se poate experimenta o respirație mai bună cu utilizarea regulată a sucului de ghimbir, în special în vremea rece.

10. Ameliorează durerea menstruației:

Sucul de ghimbir este considerat a fi unul dintre cele mai bune remedii casnice pentru a reduce crampele menstruale. Se arată că ghimbirul reduce producția de prostaglandine, care sunt substanțe chimice produse de organism care declanșează contracții în uter. Un pahar de suc cald de ghimbir poate face, de asemenea, minuni prin calmarea corpului de durere în acest timp.

11. Combate greața:

Sucul de ghimbir este încărcat cu agenți numiți gingeroli și shogaoli care reduc inflamația sistemului digestiv. Oferă ameliorare instantanee de afecțiuni precum gazul, balonarea, constipația, reducând astfel intensitatea greaței. Se poate experimenta o senzație liniștitoare în stomac după ce ați băut suc de ghimbir.

Beneficii de suc de ghimbir pentru piele:

Aici am înscris primele 2 beneficii ale sucului adrak pentru piele. Să aruncăm o privire asupra lor.

12. Combate acneea:

Sucul de ghimbir este un agent antiinflamator care poate reduce erupțiile acneice de pe piele. De asemenea, reduce creșterea microbilor în celulele pielii și curăță resturile. Cu utilizarea regulată a sucului adrak, se poate asista la o diferență vizibilă cu coșuri reduse și roșeață pe piele. Veți observa o piele netedă și impecabilă în câteva săptămâni.

13. Anti-îmbătrânire:

Sucul de ghimbir este una dintre cele mai eficiente băuturi anti-îmbătrânire. Este un puternic antioxidant numit Gingeroli, care poate repara daunele celulare cauzate de oxidare. Prin prevenirea deteriorării colagenului și stimularea creșterii celulelor noi, sucul de ghimbir poate reduce formarea ridurilor, a petelor întunecate, a liniilor fine și a altor semne ale îmbătrânirii.

Beneficii de suc de ghimbir pentru păr:

Aici am înscris primele 2 beneficii ale sucului de ghimbir pentru păr. Să aruncăm o privire asupra lor.

14. Promovează creșterea părului:

Sucul de ghimbir, masat direct pe scalp, poate stimula un flux sanguin bun către foliculii de păr. De asemenea, poate întări firele și le poate hrăni din interior. Se pot observa flori lungi strălucitoare în câteva săptămâni după utilizarea acestui remediu. De asemenea, se recomandă amestecarea sucului de ghimbir cu uleiuri purtătoare precum nucă de cocos sau măsline pentru rezultate mai bune.

15. Tratează mătreața:

Se poate asigura un scalp fără mâncărime cu suc de ghimbir. Acesta este un remediu excelent pentru mătreață, datorită proprietăților sale antiseptice. Sucul de ghimbir provoacă infecții cu drojdie care provoacă fulgi mâncărime pe scalp. Cu utilizarea regulată a sucului adrak, poți fi liber de această problemă plictisitoare pentru totdeauna. Se recomandă amestecarea sucului de ghimbir cu lămâie și iaurt pentru beneficii mai bune.

Efecte secundare ale sucului de ghimbir:

În timp ce sucul de ghimbir oferă nenumărate beneficii pentru sănătate, păr și piele, acesta vine cu propriul set de efecte secundare. Problemele frecvent întâlnite cu sucul de ghimbir sunt următoarele:

 • Arsură de inimă
 • Ulcere
 • Reacții alergice asupra pielii
 • Umflarea gâtului
 • Sângerări abundente în timpul perioadelor
 • Diaree
 • Tulburări de stomac

Sperăm că acest articol te-a ajutat să înțelegi de ce bunica ta te-a convingut întotdeauna să iei suc de ghimbir când nu te simți bine. Sucul de ghimbir este unul dintre cele mai vechi și mai simple remedii casnice care vă pot ajuta să abordați mai multe probleme de sănătate, fără a fi nevoie să vă grăbiți de fiecare dată la medic. Făcând acest suc în avans și păstrându-l bine, îl puteți consuma instantaneu fără a fi nevoie să treceți prin multe încercări. Cu iernile reci, chiar după colț, este timpul să faceți suc de ghimbir!