15 Beneficii de cafea neagră bazate pe cercetare pentru piele și sănătate

Aroma cafelei în fiecare dimineață are puterea de a ne reîmprospăta mintea și ne pregătește pentru ziua respectivă. În timp ce cafeaua cu lapte este un fel de băutură, iar cafeaua neagră este o băutură sănătoasă, a câștigat un avânt deosebit în rândul iubitorilor de cafea din lume. Pe lângă faptul că este bogată în cofeină, cafeaua neagră are numeroase beneficii pentru sănătate. Dar cum consumi cafea neagră și în ce cantitate? Bine! De la tipurile de cafea neagră până la modul de consumare a acestei băuturi sănătoase, iată tot ce ți-ar plăcea să știi. De asemenea, am adăugat 15 beneficii dovedite pentru cafeaua neagră pe care să le observați.

Beneficiile cafelei negre

Cafea neagră vs cafea cu lapte:

Dacă credeți că cafeaua ar avea un gust bun doar cu lapte, atunci nu cunoașteți gustul minunat al cafelei negre. Bineînțeles, laptele este bogat în calciu, proteine, minerale și vitamine, care se adaugă nutriției. Dar cafeaua neagră, cafeaua simplă fiartă în apă fără a adăuga lapte are o aromă puternică, este ușor amară la gust, dar este foarte hrănitoare. Are toți antioxidanții care beneficiază organismul în multe feluri. Ajută la gestionarea diferitelor condiții de sănătate, cum ar fi cancerul, tulburările hepatice, problemele de memorie etc..

Cafeaua are cantități mari de flavonoide, mai multe flavonoide decât chiar și vinul. Acest lucru face ca cafeaua să fie o putere de gusturi, o combinație minunată de arome de nuci, fructe, dulci și florale. Adăugarea de lapte la cafea poate reduce efectele pozitive ale antioxidanților asupra organismului. Așadar, preferați cafeaua neagră decât cafeaua cu lapte și vedeți diferența pentru dvs.!

Tipuri de cafea neagră:

Cafeaua este originară din Arabia, dar cafeaua neagră a devenit populară în întreaga lume. Influențele culturale și diversitatea din regiuni au arătat diferite moduri de servire a acestei băuturi. Să ne uităm la câteva tipuri populare de cafea neagră, fiecare cu o aromă și un gust unic.

 • Espresso.
 • Americano.
 • Negru lung.
 • Batch Brew.
 • Picură cafea.
 • Ristretto.
 • Doppio.
 • Cafea instant.
 • Se toarnă peste cafea.
 • Cafea sub vid.
 • AeroPress Coffee.
 • Cafea de imersiune.

Valoarea nutritivă a cafelei negre:

Cafeaua este o băutură pentru a vă menține alerta și a produsului pe parcursul zilei, datorită cofeinei din ea. Dar nu mulți dintre noi știu valoarea nutritivă pe care o oferă cafeaua neagră. Derulați în jos pentru a afla.

 • Este posibil ca cafeaua neagră să nu aibă cantități semnificative de proteine, carbohidrați sau grăsimi, dar este bogată în micronutrienți care au beneficii notabile pentru sănătate..
 • Cafeaua este bogată în antioxidanți, vitamine și minerale esențiale precum potasiu, magneziu, mangan, riboflavină, niacină și sodiu, care beneficiază organismul nostru.
 • De asemenea, cafeaua neagră are un conținut scăzut de calorii, 100 ml de cafea neagră medie are doar 1-2 kcal de energie, astfel încât observatorii de greutate o pot consuma cu bucurie de câteva ori pe zi.

Deoarece boabele de cafea sunt cultivate în diferite părți ale lumii, compoziția nutrienților poate varia ușor în funcție de originea și procesarea boabelor de cafea. Compoziția amestecului afectează, de asemenea, conținutul de vitamine și minerale.

Cafeaua neagră este bună pentru sănătate?

 • Boabele de cafea sau cafeaua neagră preparată au cea mai mare cantitate de antioxidanți din toate alimentele de pe planetă. Acești antioxidanți au proprietăți de combatere a bolilor care ajută la gestionarea și controlul diferitelor boli precum diabetul, bolile de inimă, cancerul, astmul, tulburările neurodegenerative, bolile gastro-intestinale etc..
 • Cafeaua neagră ajută la reducerea inflamației în organism, prevenind deteriorarea celulelor.
 • Cafeaua neagră este, de asemenea, bogată în polifenoli și micronutrienți care îmbunătățesc sănătatea generală a corpului.
 • Cofeina din cafeaua neagră nu numai că ne îmbunătățește starea de spirit și performanța, ci reduce și riscul de boli precum Parkinson și Alzheimer.

Cum să faci cafea neagră acasă?

Prepararea cafelei negre este foarte simplă, dar trebuie să știți să o faceți calea cea bună pentru a obține un gust și o aromă uimitor de unice. Internetul este inundat de numeroase rețete de cafea neagră. Am cercetat și compilat cele mai bune modalități de a face cafea neagră pentru dvs. Iată pașii de urmat.

Ingrediente:

 • O cană de apă.
 • Două lingurițe praf de cafea proaspăt prăjit și măcinat.
 • O lingură de apă răcită.

Pregătire:

 • Adăugați pudra de cafea într-o cană și amestecați-o cu o lingură de apă răcită până când granulele de cafea sunt bine amestecate.
 • Se fierbe o cană de apă.
 • Adăugați apa fiartă la cafeaua măturată.
 • Se amestecă bine și se servește.

Cum să bei cafea neagră?

Dacă gustul amar al cafelei te îndepărtează de această băutură, iată câteva sfaturi rapide pe care să le observi pentru a te bucura de aroma bogată a cafelei și de a profita de avantajele cafelei negre.

 • Alegeți întotdeauna boabe de cafea proaspăt prăjite, deoarece boabele de cafea își pierd aroma cu timpul.
 •  Măcinați boabele de cafea chiar înainte de preparare pentru a păstra aroma.
 • Pentru a experimenta gustul real al cafelei, trebuie să eliminați zahărul, smântâna și laptele treptat.
 • Există diverse prăjituri de cafea de încercat, cu arome și arome diferite. Aveți o gamă largă de alegeri pentru a vă potrivi palatului și corpului. Fripturile mai ușoare sunt mai puțin acide și mai puțin amare și ușoare pe burtă.
 • Dacă nu puteți lua amărăciunea cafelei negre, încercați cafeaua neagră rece, care este mai puțin amară și vă răsfăță și papilele gustative.
 •  Deși amestecul de cafea instant, precum Nescafe, Bru etc., este ușor de utilizat, trebuie să încercați o cafea exotică de înaltă calitate pentru a experimenta gustul real al cafelei negre.!

Beneficii de cafea neagră bazate pe dovezi:

Aici am înrolat 15 beneficii dovedite științific de cafea neagră pentru sănătate. Să aruncăm o privire asupra lor.

Avantajele cafelei negre

1. Puterea antioxidanților:

Cafeaua este bogată în polifenoli și micronutrienți precum potasiu, magneziu, mangan, vitamina B5, vitamina B3 și vitamina B2. Acești micronutrienți sunt încărcați cu antioxidanți care beneficiază organismul nostru în diferite moduri, eliminând radicalii liberi din corpul nostru (1). Acești radicali liberi sunt una dintre principalele cauze ale deteriorării celulelor și țesuturilor, prin urmare, consumul de cafea previne sau încetinește deteriorarea celulelor din corpul nostru.

2. Îmbunătățește performanța în timpul antrenamentului:

Cafeaua ajută la creșterea nivelului de adrenalină din sângele nostru. Adrenalina, numită și epinefrină, este hormonul care pregătește corpul pentru situații de luptă sau fugă sau antrenamente intense.

Cofeina, care este prezentă în cafea, stimulează sistemul nervos și descompune grăsimile stocate în celule și țesuturi. Aceste grăsimi devin apoi disponibile pentru a fi arse ca combustibil, sporind performanța fizică și efortul. Nu este de mirare că majoritatea antrenorilor de gimnastică vă sugerează să aveți o ceașcă de cafea neagră înainte de fiecare sesiune de antrenament.

3. Beneficiile cafelei negre pentru pierderea în greutate:

Cofeina este unul dintre cele mai bune alimente naturale care ajuta la arderea grasimilor. Nu este o surpriză că toate suplimentele de slăbit de pe piață conțin cofeină ca unul dintre ingredientele de top. Cafeaua mărește metabolismul din organism care ajută la arderea mai rapidă a grăsimilor (2). De asemenea, stimulează sistemul nervos să declanșeze descompunerea celulelor adipoase și indică organismului să folosească aceste grăsimi descompuse ca combustibil pentru celule, mai degrabă decât glucoză. Această ardere a grăsimilor ajută la pierderea în greutate mai rapidă și mai sigură.

4. Accentuează funcțiile de memorie și creier:

Cafeaua este cea mai comună băutură psihoactivă din lume. Se știe că ne crește nivelul de energie și ne menține activi pe tot parcursul zilei. O ceașcă de cafea ne poate face creierul și nervii instantaneu atenți și energizați, deoarece cofeina din cafea are proprietăți care blochează adenozina, un neurotransmițător care are efecte inhibitoare asupra neuronilor și sedează sistemul nervos central.

Acest lucru duce la creșterea neurotransmițătorilor precum dopamina și norepinefrina, care stimulează declanșarea neuronilor, ceea ce ajută foarte mult la îmbunătățirea memoriei și la reducerea riscului de demență. De asemenea, îmbunătățește diferite funcții ale creierului, cum ar fi timpul de reacție, vigilența mentală, conștientizarea și atenția, starea de spirit etc. (3).

5. Reduce riscul de cancer:

Unul dintre avantajele principale ale cafelei este că are proprietăți care ajută la eliminarea enzimelor toxice din sânge care pot provoca creșteri canceroase. De asemenea, este foarte bun la reducerea inflamației în organism, care este una dintre principalele cauze ale formării tumorilor canceroase. Cafeaua este foarte eficientă în prevenirea a două tipuri principale de cancer – cancerul hepatic și cancerul colorectal. Ambele tipuri de cancer sunt una dintre principalele cauze de decese cauzate de cancer în lume.

6. Controlează diabetul:

Diabetul este o afecțiune în care nivelurile de glucoză din sânge cresc din cauza secreției reduse de insulină sau a rezistenței la insulină. Cafeaua, atât cofeinizată, cât și decofeinizată, ajută la creșterea producției de insulină în organism. Acest lucru ajută la controlul diabetului și la reducerea riscului de diabet. Creșterea nivelului de zahăr din sânge are efecte nocive asupra organismului, cum ar fi bolile de inimă și leziunile organelor. Consumul de doar 2 căni pe zi arată rezultatul semnificativ în gestionarea diabetului.

7. Combate depresia și stresul:

Cofeina din cafea stimulează sistemul nervos central și declanșează secreția de „hormoni fericiți” precum dopamina, noradrenalina și serotonina. Acești „hormoni fericiți” ajută la scăderea stresului și la ridicarea dispoziției. Dopamina este numită și hormonul plăcerii, deoarece crește sentimentele de fericire și satisfacție și scade sentimentele de depresie și abatere (4). Consumul de cafea în fiecare zi se dovedește că reduce semnificativ gândurile sinucigașe.

8. Beneficiile cafelei negre pentru ficat:

Proprietățile prezente în cafea ajută la scăderea nivelului de enzime hepatice toxice care afectează ficatul. Ficatul este un organ vital care îndeplinește unele funcții importante în organism. Se constată că cafeaua previne afecțiunile ficatului, cum ar fi ciroza hepatică, datorită consumului excesiv de alcool, ficatului gras, afecțiunilor biliare, cancerului hepatic, hepatitei etc. Consumul de cel puțin 4 căni de cafea neagră pe zi se reduce pentru a reduce riscul de afecțiuni hepatice prin până la 80%.

9. Curăță stomacul:

Stomacul nostru este organul care procesează toate alimentele pe care le consumăm. Și în îndeplinirea acestei funcții vitale, stomacul este foarte predispus la acumularea de toxine. Cafeaua este un diuretic excelent, care ajută la eliminarea tuturor toxinelor din stomac prin urină; acesta este motivul pentru care majoritatea dintre noi tindem să urinăm mai des după ce am băut câteva căni de cafea. Astfel, este o băutură excelentă pentru a detoxifica stomacul și a-l face sănătos.

10. Îmbunătățește sănătatea inimii:

Cofeina prezentă în cafea ajută la creșterea ritmului cardiac, care este foarte benefic pentru inimă. Ajută la prevenirea bolilor de inimă și la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare. Consumul regulat de cafea reduce riscul de accident vascular cerebral cu 20%. Cu toate acestea, există unele cazuri în care oamenii au experimentat o creștere a tensiunii arteriale din cauza consumului de cafea, deși se constată că scade în timp, este recomandabil ca persoanele cu tensiune arterială crescută să fie atenți și precauți în timp ce beau cafea în mod regulat.

11. Îmbunătățește metabolismul:

Se constată că cafeaua stimulează metabolismul cu până la 50%. Este una dintre cele mai bune băuturi pentru a arde grăsimi și a pierde în greutate. Cafeaua neagră conține stimulente precum cofeina, teobromina etc., care indică sistemul nervos pentru a semnala celulele din corp să descompună grăsimile. Creșterea arderii grăsimilor, iar rata metabolică determină pierderea eficientă în greutate (5).

12. Protejează împotriva gutei:

Guta este o formă de artrită asociată cu inflamația și durerea. Guta este cauzată de creșterea nivelului de acid uric în sânge, ceea ce duce la cristalizarea și depunerea acidului uric în articulații. Cantitățile mari de antioxidanți din cafea ajută la eliminarea excesului de acid uric și ameliorează semnificativ simptomele de gută. Persoanele care beau cafea în mod regulat prezintă un risc cu 57% mai mic de a dezvolta gută.

13. Reduce riscul de Alzheimer:

Alzheimer este cauzat atunci când conexiunile din celulele creierului mor sau degenerează, rezultând pierderea memoriei și deteriorarea altor funcții mentale importante, cum ar fi gândirea și procesarea. Aceasta este o tulburare progresivă a creierului, care este ireversibilă. Deoarece cafeaua ajută la creșterea diferiților neurotransmițători din creier care activează memoria și alte funcții ale creierului, există un risc redus de a dezvolta demență sau Alzheimer. Consumul regulat de cafea reduce riscul de a dezvolta Alzheimer cu până la 65%.

14. Reduce riscul de Parkinson:

Parkinson este boala sistemului nervos central care afectează mișcarea. Este cauzat atunci când celulele nervoase sunt deteriorate, ducând la scăderea nivelului de dopamină. Acest lucru încetinește mișcarea în mușchi. De asemenea, provoacă rigiditate în mușchi. Se știe că cafeaua crește nivelul de dopamină, ceea ce ajută la gestionarea și prevenirea bolii Parkinson. Persoanele care consumă cafea în mod regulat au un risc redus cu 30% până la 60% de a dezvolta boala Parkinson.

15. Combate îmbătrânirea:

Cafeaua neagră ajută la menținerea sănătății corpului și a minții. Acest lucru încetinește semnificativ procesul de îmbătrânire. De asemenea, cafeaua ajută la prevenirea și gestionarea multor boli. Acest lucru reduce riscul de moarte prematură și crește longevitatea.

Efecte secundare ale cafelei negre:

Deși beneficiile cafelei negre sunt numeroase, care are propriile sale dezavantaje asupra corpului. Se constată că cafeina provoacă unele condiții de sănătate dăunătoare, în special la persoanele sensibile la cofeină. Să ne uităm la unele dintre minusurile consumului de cafea neagră:

 • Deoarece cafeaua este foarte acidă, provoacă arsuri la stomac și aciditate. Acesta este unul dintre efectele negative frecvente ale cafelei. De asemenea, se constată că cafeaua afectează stomacul și mucoasa intestinală, ducând la ulcere gastrice.
 •  Deși cofeina este un amplificator de dispoziție popular, aceasta este, de asemenea, legată de nivelurile crescute de hormoni ai stresului din organism. Acest lucru duce la neliniște și anxietate.
 • Cafeaua este un diuretic excelent, dar consumată în exces poate provoca deshidratare și oboseală. Poate sapa umezeala pielii și poate provoca uscăciune și rugozitate.
 • Deoarece cofeina crește vigilența, este una dintre principalele cauze ale insomniei. Se recomandă să beți ultima ceașcă de cafea cu cel puțin 6 ore înainte de culcare.
 • Consumul de cafea nu este recomandat în timpul sarcinii, deoarece cofeina poate fi dăunătoare dezvoltării fetale. Consumul excesiv de cafea crește riscul de avort spontan, naștere prematură și greutate mică la naștere.

Așadar, dragi iubitori de cafea neagră, acum că știți beneficiile pentru sănătate ale băuturii preferate, trageți-vă mânecile, preparați niște cafea neagră fierbinte și sorbiți-o! Asigurați-vă că ați preparat-o așa cum v-am recomandat, așa că savurați cea mai delicioasă băutură vreodată! Dacă cunoașteți modalități noi de a prepara cafea sau orice ingrediente speciale pe care să le adăugați pentru a o face aromată, anunțați-ne scriindu-ne mai jos!