Care sunt cele mai frecvente pofte alimentare în timpul sarcinii?

„Nu există un bine mai mare în toată lumea decât maternitatea. Influența unei mame în viața copiilor ei este dincolo de calcul. ”

Sarcina este o călătorie frumoasă. Faptul că o femeie este pe cale să întâmpine un nou-născut în această lume este el însuși fascinant. Dar faza și călătoria nu sunt ușoare – există mai multe urcușuri și coborâșuri, dureri și fericire asociate cu aceasta. Un astfel de fapt cunoscut este acela de a avea pofte alimentare în timpul sarcinii. Majoritatea dintre noi asociază pofta de mâncare gustoasă și delicioasă în acest moment ca un lucru pozitiv. Dar este cazul?

Fie că este vorba de lipsa unor hormoni de dietă sau de sarcină suficiente, de pofte în timpul sarcinii, deși este un scenariu obișnuit, este esențial să se cunoască partea sănătoasă și nesănătoasă sau riscantă a acestuia. Astăzi suntem aici pentru a vă informa și a vă avertiza cu privire la tipurile de pofte și sfaturi pentru a le controla. De ce să aștepți, să intrăm în asta!

Pofte alimentare în timpul sarcinii

Ce sunt poftele în timpul sarcinii:

Dacă doriți să mâncați diferite tipuri de alimente care, de obicei, nu vă plac sau nu le aveți, atunci acestea sunt pofta sarcinii. Pofta sarcinii începe, în general, în jur de opt săptămâni până la 12 săptămâni și este, de asemenea, asociată cu boala de dimineață. Este destul de obișnuit să observăm astfel de dorințe și pofte de a mânca alimente, iar studiile au constatat că aproximativ mai mult de 50 până la 90% dintre femeile din SUA experimentează același lucru. Dar sunt în siguranță să se răsfețe? Să aflăm!

Ce cauzează pofta de sarcină?

Pofta pentru una sau mai multe combinații de alimente, care vă poate plăcea sau nu, este obișnuită în această perioadă. Dacă viitoarea mamă tânjește după mâncare pe care o iubește în general sau se află printre bucătăriile ei preferate, atunci nu există nicio neobișnuință. Dar, pe de altă parte, au fost înregistrate puține cazuri în care femeile au tulburări alimentare și pofte neobișnuite. Medicii nu pot spune cu exactitate motivul exact din spatele aceluiași lucru. Cu toate acestea, există o gamă specifică de factori care pot provoca pofte.

Puține dintre explicațiile de ce apar pofte de sarcină includ schimbarea bazată pe hormoni în timpul sarcinii, diabet zaharat, lipsa unei diete suficiente sau aport sănătos echilibrat de minerale și proteine ​​sau schimbarea proprietăților gustului și a sensibilităților sale.

Când încep pofta de sarcină?

Pentru majoritatea femeilor, se poate observa că pofta începe în primul trimestru de sarcină. Cu toate acestea, crește în al doilea trimestru și, până în al treilea trimestru, acestea scad în mare parte sau revin la normal. A avea pofte de mâncare în fiecare zi este un scenariu destul de obișnuit aici.

Cele mai frecvente pofte alimentare în timpul sarcinii:

Să ne aruncăm o privire asupra celei mai frecvente și populare liste de pofte de sarcină care are loc în acest moment și de ce sunt cauzate. Cele mai frecvent raportate pofte sunt,

1. Gheață:

Pofte alimentare în timpul sarcinii

Ceea ce ar putea părea destul de ciudat pentru noi, femeilor însărcinate le place să facă o săpătură la cuburile de gheață. Deși nu există o bază științifică pentru o astfel de poftă, în general se crede că femeile însărcinate suferă de accese scurte de anemie în timpul fazei. Un simptom comun al anemiei este inflamația gurii și a limbii. Gheața caută să ofere ameliorare de la inflamație. Mai mult, există, de asemenea, puține studii care arată că nivelurile scăzute de calciu și fier de zinc provoacă pofta de gheață și articole similare, cum ar fi amidonul de porumb etc..

2. Ciocolată și alte dulciuri:

Ciocolată și alte dulciuri

Cu toții ne place să savurăm bomboane de ciocolată! Dar este ciudat când vezi o doamnă însărcinată care poftește de o mulțime de ciocolată mai mult decât suficient pentru două până la trei persoane simultan. În timpul sarcinii, corpul unei femei este supus unui dezechilibru hormonal. Consumul de ciocolată eliberează hormoni de simțire „dopamină” în organism, neutralizând oarecum efectul inegalității. Bomboanele și alimentele similare sunt printre cele mai frecvente pofte în timpul sarcinii și sunt în general legate de deficiența de carbohidrați și de calorii.

3. Alimente picante:

Mancaruri picante

Mâncărurile cu mirodenii, care ar putea da afară sufletul unui individ sănătos, excită o mamă însărcinată. Datorită prezenței Capsaicinei, care este un stimulent nervos, aceste alimente cresc într-o clipă conținutul de adrenalină al corpului. Pofta de mâncare indiană atât de picantă în timpul sarcinii este destul de rezonabilă pentru femei chiar și în vest.

4. Alimente acre:

Este destul de obișnuit chiar și să poftești alimente acre precum lămâia în timpul sarcinii. În timp ce pofta de lămâie și alimente citrice similare este neobișnuită de auzit, acestea se datorează problemelor din sistemul digestiv. Dacă sunteți pofta de un astfel de aliment, nu vă faceți griji, aveți cu moderare așa cum vă spunem întotdeauna!

5. Murături:

Murături

Deși argumentele sunt în favoarea femeilor cu deficit de sodiu și sare, nu există dovezi cu privire la motivul pentru care femeile însărcinate tânjesc după murături. Majoritatea ar fi de acord cu faptul că gustul Tangy al murăturilor este o schimbare binevenită pentru papilele gustative altfel obișnuite cu „mâncăruri sănătoase” în acele luni. În plus, se spune că fluctuațiile hormonale sunt, de asemenea, printre cauza comună a poftei de murături în timpul sarcinii.

6. Înghețată:

INGHETATA

Încărcată cu zaharuri și calorii suplimentare, înghețata bogată și cremoasă ocupă topurile topurilor unei femei însărcinate. Nu e de mirare că ai vedea o femeie însărcinată conducând ore întregi la cel mai apropiat salon de înghețată pentru a avea conul ei preferat de vanilie. Această poftă obișnuită de înghețată în timpul sarcinii se întâmplă în mare parte din cauza nivelurilor scăzute de calciu din corpul dumneavoastră. Alternativ, nevoia de calorii în organism poate provoca, de asemenea, aceste pofte.

7. Cafea:

Pofte alimentare în timpul sarcinii

Cafeaua conține cofeină, un alt stimulent nervos care ridică starea de spirit și încarcă un corp letargic. Deși medicii nu recomandă pofta de cafea în timpul sarcinii, cine ar putea îndrăzni să vină între cafea și o femeie însărcinată? Cu toate acestea, consumul de cafea ar trebui să fie sub supraveghere strictă în timpul sarcinii.

8. Băuturi răcoritoare și frizante:

Femeile însărcinate se plâng adesea de un sentiment de rău când se trezesc dimineața. Vaporul de sifon promite să rezolve răceala datorită prezenței puternice a dioxidului de carbon. Deși sunt foarte frecvente poftele pentru băuturile gaze în timpul sarcinii, cel mai bine este să le evitați! Cu toate acestea, ar trebui evitate băuturile carbogazoase care conțin cofeină.

9. Produse lactate:

Pofte alimentare în timpul sarcinii

Nu este surprinzător pentru o mamă care va alăpta în curând să dorească produse lactate precum lapte, brânză, iaurt și unt clarificat (ghee). Produsele lactate sunt surse bogate de calciu și proteine, ceea ce este extrem de important pentru fătul în creștere și pentru mamă. Femeile care au deficiență de calciu doresc în mare parte pentru astfel de produse lactate. Prin urmare. Pofta de brânză, lapte și iaurt în timpul sarcinii nu este deloc neobișnuită.

10. Fructe și sucuri de fructe:

Fructe și sucuri de fructe

Ai poftă de fructe în timpul sarcinii? Nivelurile scăzute de acizi folici determină, în general, femeile să dorească consumul de fructe. Una dintre cele mai sănătoase pofte alimentare în timpul sarcinii, nucile sunt surse bogate de vitamine și minerale. Femeile însărcinate care doresc fructe merg în primul rând pentru alimente citrice, cum ar fi portocale și mango. Consumul altor fructe, cum ar fi pepene verde, struguri și mere, este la fel de răcoritor și benefic în lunile de sarcină. Este o suflare de la toate poftele de mâncare junk în timpul sarcinii. Această obsesie sănătoasă ar putea părea ciudată pentru mulți dacă nu ați fost un mare fan al sucurilor de fructe anterior.

11. Sare:

Sare

Deși din punct de vedere tehnic nu este un aliment, dar cui îi pasă când o femeie însărcinată își întoarce capul cu aportul de sare mai mult decât media? Nivelurile scăzute de sodiu în corpul mamelor însărcinate pot provoca în întregime pofta de alimente sărate și aportul de sare. Consumul excesiv de sare este însă dăunător!

12. Carne:

Carne

Carnea, în special cea roșie, este una dintre cele mai frecvente pofte în timpul sarcinii. Este o sursă bogată de proteine, potasiu și fier. Deci, dacă corpul tău este mai puțin în oricare dintre acestea, ei bine, atunci s-ar putea să tânjești după carne. Evitați conservele de carne deoarece vine vorba de pofta de alimente sărate în timpul sarcinii, deoarece carnea are un conținut ridicat de sare.

13. Fructe de mare:

Dacă aveți prea multe pofte de pește și alte fructe de mare în timp ce sunteți însărcinată, atunci poate corpul dvs. vă indică să consumați o cantitate bună de acizi omega-trei. Dacă aveți un deficit de acizi grași omega-trei, atunci este obișnuit să experimentați această poftă.

14. Mâncare rapidă:

Unele studii sugerează că femeile doresc chiar și variante bogate în grăsimi și fast-food pentru a-și satisface pofta în timpul sarcinii. În timp ce mai multe motive sunt atribuite acestui scenariu, de cele mai multe ori, deficiența redusă de acizi grași poate duce destul de la aceste pofte.

Alternative alimentare sănătoase pentru pofte de sarcină:

Dacă doriți anumite alimente nesănătoase, nu vă faceți griji, avem opțiuni sănătoase care vă așteaptă să vă remediați pofta în funcție de deficiențele corpului.

Pofte alimentare în timpul sarcinii 11

Riscurile poftei de sarcină:

Doar pentru că aveți poftă, este esențial să rețineți că nu trebuie să consumați tot ceea ce simt că mănâncă. Acestea pot provoca efecte secundare adverse și defecte de sănătate. De exemplu, pofta de sare nu înseamnă consumul de prea multă sare, care poate duce și la tulburări de naștere pe termen lung.

Mai mult, pot exista, de asemenea, aversiuni alimentare din cauza poftei frecvent. Poftele sunt, de asemenea, asociate cu greață și vărsături, împreună cu boli de dimineață. Acestea pot fi din cauza reacțiilor hormonale sau a alimentelor neplăcute. Mai mult, o serie de pofte și consumuri nesănătoase pot duce la diabet gestațional, creștere în greutate și alte probleme legate de naștere. Este esențial să se ajungă la un echilibru cu poftele și cu alimentele sănătoase necesare atât pentru mamă, cât și pentru copil.

Sfaturi pentru controlul poftelor:

Nu puteți lucra la oprirea poftelor ciudate în timp ce sunteți gravidă. Așadar, aici vă oferim câteva alternative și sfaturi privind gestionarea acestora,

  1. Faceți provizii pentru a avea gustări sănătoase pentru pofte de sarcină în frigider. Păstrați în orice caz mâncarea nedorită.
  2. Găsește un substitut sănătos pentru poftele tale. Aveți multe fructe și legume și înlocuiți-vă poftele cu aceste alternative sănătoase în timpul sarcinii.
  3. Concentrați-vă pe o alimentație adecvată. Din când în când, alimentele înșelate ar face, dar nu ar trebui să devină un obicei. Sarcina poate deveni stresantă și trebuie să ne amintim acest lucru.
  4. Mănâncă frecvent la intervale regulate, astfel încât corpul tău să stabilizeze nivelul zahărului din sânge, iar pofta să poată fi controlată.
  5. Aveți multă apă și rămâneți hidratat.
  6. Fii cu moderatie. Știți când să limitați și să trasați o linie și când să săriți cu totul.

Este în regulă să vă răsfățați cu mâncarea preferată din când în când, dar să nu vă obișnuiți. Pofta de dulciuri, sare, zahăr și alimente acre în timpul sarcinii este destul de frecventă și este vorba despre echilibrarea la fel. Sper că acest ghid cuprinzător vă oferă o privire asupra a ceea ce trebuie să mâncați și să evitați cel mai bine în timpul sarcinii. Prin urmare, este crucial să cunoaștem alternativele sănătoase pe care le putem lua în acest moment.

Consultați întotdeauna furnizorul dvs. de asistență medicală pentru cele mai bune sfaturi și sfaturi despre ce să mâncați și să săriți în funcție de profilul dvs. de sănătate. Pofta și limitele cantităților pot diferi în funcție de corp și tipul de sănătate și este vital să vizitați medicul înainte de a lua propria decizie..

Întrebări și răspunsuri frecvente:

Q1. Când să vă adresați medicului dumneavoastră despre poftele de sarcină?

Răspuns: Unele pofte pot fi destul de periculoase. Dacă aveți chef să mâncați sol, murdărie, săpun sau alte produse nealimentare, atunci este timpul să vă grăbiți și să vă consultați medicul..

Q2. Ce sunt aversiunile alimentare în timpul sarcinii?

Răspuns: Pot exista aversiuni alimentare în timpul sarcinii, fie într-un stadiu incipient, aproape de primul trimestru sau chiar la jumătatea celui de-al doilea trimestru. Aceasta nu este o situație obișnuită, dar femeile se simt averse de mâncare, doresc să mănânce produse nealimentare sau se îmbolnăvesc consumând pofte obișnuite. Vărsăturile, greața și greața de dimineață sunt frecvente în acest timp.

Q3. Pot pofta alimentară în timpul sarcinii să prezică sexul bebelușului?

Răspuns: Există mituri pe care poftele alimentare le pot spune și prezice ce sex va fi bebelușul. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice stabilite pentru același lucru.

Q4. Este normal să nu aveți pofte de mâncare ciudate sau ciudate în timpul sarcinii?

Răspuns: Este perfect normal să nu aveți pofte în timpul sarcinii. Nu vă faceți griji în legătură cu acest caz. Cu toate acestea, așa cum am menționat, dacă aveți pofte neobișnuite pentru produse nealimentare, atunci trebuie să vizitați un medic.