Ce este planul de dietă HCG

Dieta HCG sau Gonadotropină Corionică Umană este un plan dietetic foarte scăzut de calorii menit să piardă în greutate și să mențină sistemul imunitar în organism. HCG este inițial un hormon produs în timpul sarcinii, care este un medicament prescris pentru tratarea problemelor de fertilitate.

Ce este Hcg Diet Plan

Dieta HCG restricționează aportul de calorii de la 500 la 800 de calorii pe zi. Dacă urmați planul de dietă HCG, există probabil șanse de a pierde mult în greutate în foarte puțin timp. Cu toate acestea, nu este recomandat femeilor însărcinate și persoanelor cu digestie gravă și probleme cardiace. Planul de dietă trebuie efectuat pentru mai multe perioade de împușcare, mai degrabă decât pentru o durată foarte lungă, pentru a preveni efectele negative asupra altor organe.

Planul de dietă HCG:

Dieta HCG este îndreptată spre scăderea în greutate, urmând un anumit plan. Să vedem cum va funcționa.

Faza 1: Perioada pregătitoare:

Planul de dietă hcg începe cu pregătirea corpului pentru schimbările pe care le va suferi în timpul următor. Pentru creșterea aportului de apă, trebuie începute plimbări regulate dimineața timp de cel puțin 30 de minute și exerciții de respirație. De asemenea, aportul de fructe de pâine și mere trebuie mărit pentru a curăța sistemul. Această fază pentru cea mai mare parte este faza de curățare care permite corpului să scape de toate impuritățile și germenii suplimentari care duc la balonare în exces.

Rămâneți să aveți cel puțin 6 pahare de apă în fiecare zi și mențineți plimbările până la cele scurte, de cel puțin trei ori pe săptămână. În ceea ce privește exercițiul de respirație, respirația în timp ce vă țineți respirația între câteva secunde ar trebui să facă truc. Când apare întrebarea care este dieta HCG, această fază nu are prea multă importanță și, prin urmare, nu există încă nicio schimbare în dieta dumneavoastră. Doar vă pregătește corpul pentru planul de dietă HCG.

Etapa 2: Creșterea energiei:

În această fază, ținta este de a face corpul să stocheze multă energie în 3 zile înainte de a trece la un obicei alimentar restricționat. Probabil că trebuie să mănânci orice și tot ce poți pentru a menține nivelul ridicat de energie. Din a patra zi este planificat un VLCD și continuat până la 25 până la 45 de zile, în funcție de cantitatea de pierdere în greutate vizată. Dieta ar trebui să conțină o dietă de 500 de calorii pe toată durata zilei, împărțită în cele 3 mese principale și consumul regulat de gustări între ele. Pentru micul dejun din meniul dietetic HCG, rămâneți la ceaiul verde sau la cafeaua ușoară. Evitați zahărul. În schimb, puteți trece la îndulcitori artificiali.

Luând prânzul, 100 de grame de proteine ​​ar trebui să fie cel mai puțin în planul de dietă HCG pentru ziua respectivă. La fel, alegeți cu înțelepciune și alternați în fiecare zi între pui, creveți, ton sau somon. Trebuie să luați 1 legumă împreună cu proteina. Mergeți pentru spanac, salată verde, varză, roșii și castraveți pentru salată. Nu numai că este ușor de pregătit, dar servește și scopului. În pauzele dintre prânz și cină, săpați pe fructe precum mere struguri, banane și rodie. Cu toate acestea, pentru cină, încercați să păstrați aportul de calorii cât mai scăzut posibil. Un bețișor și un fruct ar trebui să o facă. Rețineți că, în timp ce întrețineți dieta HCG, nu este permis ulei de gătit. Fii creativ în consecință.

Etapa 3: Revenirea la planul de dietă regulat:

Acest plan de dietă este reportat timp de 3 săptămâni. În acest timp, treceți la mese obișnuite care sunt sănătoase și vă mențin energic. Cu toate acestea, alimentele cu îndulcitori artificiali, bogate în calorii, mâncăruri rapide, băuturi reci și conținut ridicat de grăsimi trans sunt complet interzise. Această fază este practic o preluare a fazei anterioare și vă ajută să vă mențineți HCG sub control, pe măsură ce dieta își funcționează efectele.

Etapa 4: Întreținere:

După faza 3, puteți simți cum ați slăbit, dar ați rămas activ tot timpul. S-ar putea să-ți fi atins și ținta și acum este momentul pentru un test real. Trebuie să rămâi în continuare sănătos, ducând un stil de viață normal ca înainte, dar să menții pierderea în greutate care a avut loc. Această fază este în esență cea mai importantă și crucială fază a dietei dvs. de HCG și, prin urmare, chiar și după finalizare, trebuie să vă țineți de dieta dvs. de 500 de calorii pentru următoarele 3 zile. După cele 3 zile de finalizare a fazei 3, intrați în cele din urmă în faza 4.

Aici, vi se permite încet să vă recâștigați dieta normală încet, astfel încât să puteți ține pasul cu o menținere constantă a greutății. La fel, noul aport caloric este îmbunătățit și crescut la 1500 calorii. Pentru a echilibra caloriile suplimentare, alegerile dvs. alimentare pot include acum grăsimi sănătoase și produse lactate, dar nimic în exces. Puteți săpa pe alimente bogate în proteine, cum ar fi fripturi și piept de pui, alternativ, dacă sunteți intolerant la lactoză. Nu uitați să vă măsurați și să vă înregistrați greutatea în fiecare dimineață și să încercați să mențineți excesul de schimbare care se strecoară din cauza neglijenței alimentare. Adăugarea de feluri de mâncare cu ouă și brânză într-o zi ieftină, să presupunem că o dată pe săptămână este permisă, cu condiția să vă mențineți regimul de exerciții în consecință.

Efecte secundare ale dietei HCG:

Deși planul de dietă este realizat de profesioniști ținând cont de cât de mult poate tolera corpul tău, pot exista momente în care acesta nu se potrivește corpului tău, provocând unele probleme grave și unele nu atât de grave. Problemele tipice care ți-ar putea veni sunt

Formarea pietrei biliare:

Cunoscută în mod obișnuit ca o piatră în vezica biliară, poate fi gravă în măsura în care provoacă urinare necorespunzătoare și infecție, ducând la deteriorarea celorlalte organe. O modalitate interesantă și ușoară de a scăpa de același lucru este să te bazezi pe legume și fructe bogate în calorii. În acest fel, chiar dacă vă mențineți aportul de 500 de calorii / zi, fructele pe care le luați în pauză nu vă lasă să vă înfometați până nu este momentul pentru cină. Deoarece sistemul digestiv funcționează, amenințările cu calculi biliari sunt reduse.

Bătăi neregulate ale inimii:

Datorită modificării aportului de calorii și a obiceiurilor alimentare în timpul dietei hcg, s-ar putea să simțiți că bătăile inimii scad și să conducă la amețeli. Pentru a menține un aport constant de calorii pe parcursul zilei, ceea ce puteți face este să umpleți timpul până la jumătatea prânzului și cinei cu fructe, așa cum am menționat mai devreme. Asigurați-vă că reduceți cantitatea de sare pe care o aveți de obicei. Acest lucru se datorează faptului că caloriile dvs. sunt acum limitate. Cu cât adăugați mai multă sare, cu atât riscați hipertensiunea arterială și, prin urmare, aveți probleme cu ritmul cardiac.

Funcționarea mușchilor:

Mâncarea este doar pentru a vă menține energia plină; și, deoarece pierderea în greutate este vizată, crampele generale și durerea musculară sunt normale.

Cădere nervoasă:

Acesta este unul dintre cazurile extreme în care o dietă excesivă duce la leșin și pierderea simțurilor pentru o perioadă scurtă de timp. Condiția necesită asistență medicală rapidă și serioasă.

Dureri articulare:

Simptomul este din nou normal, deoarece corpul pierde în greutate, cu toate acestea, exercițiile fizice regulate și mersul rapid pot ajuta la menținerea corpului în formă și la menținerea acestor probleme la distanță.

Slăbiciune generală:

Datorită schimbării drastice a planului de dietă și a metabolismului în organism, senzația de slăbiciune este normală și odihna și limitarea activităților fizice trebuie făcute, cu excepția cazului în care vă simțiți mai bine.

Dieta HCG este o modalitate bună de a reduce greutatea, dar există și modalități mai bune și mai sigure care ar trebui încercate.