7 beneficii surprinzătoare ale frunzelor de curry pentru creșterea părului!

Părul este cea mai frumoasă formă de auto-exprimare. Te lupți cu griul și subțierea părului la 20 de ani? Te-ai întrebat vreodată cum au avut bunicile noastre împletituri lungi atât de groase chiar și în anii ’50? Secretul unei coame atât de invidioase stă chiar în bucătăriile și curțile noastre – Umila KadiPatta! Utilizarea frunzelor de curry pentru creșterea părului oferă numeroase beneficii care sunt prea bune pentru a crede.

Frunze de curry pentru creșterea părului

Frunzele de curry numite și „Karivepaku” în telugu și „Kariveppilai” în tamil sunt o vedere obișnuită în multe gospodării indiene. Împreună cu îmbunătățirea aromei alimentelor, aceste frunze aromate sunt pline de substanțe nutritive care stimulează creșterea părului, previn îngrășarea prematură a părului și, de asemenea, tratează infecțiile scalpului și căderea părului. Uimit?

Citiți împreună pentru a afla mai multe despre utilizările frunzelor de curry pentru creșterea părului, împreună cu diferite moduri de a le folosi acasă.

| Beneficiile frunzelor de curry pentru păr Cum se utilizează frunzele de curry pentru creșterea părului

Beneficiile frunzelor de curry pentru păr:

Numite pe bună dreptate „Vitamins Powerhouse” și „Cure leaf”, aceste frunze mici pot face minuni părului tău. Frunzele de curry sunt bogate în multe vitamine precum A, B, E, C și minerale precum fierul, magneziul, cuprul și calciul, care vă întăresc și hrănesc foliculii din rădăcini.

Potrivit unui studiu, frunza de curry este o plantă medicinală puternică, care poate oferi protecție completă părului și scalpului cu proprietățile sale anti-microbiene, antiinflamatoare și anti-oxidante (1).

Să analizăm în detaliu fiecare dintre aceste remedii:

1. Anti-mătreață:

Frunzele de curry, atunci când sunt utilizate în mod regulat, îndepărtează foliculii de păr morți, acesta fiind unul dintre motivele care stau la baza mătreții. Mătreața este adesea cauzată de o ciupercă numită Malassezia care se hrănește cu exces de ulei pe scalpul nostru. O mască de păr din frunze de curry cu iaurt și semințe de schinduf acționează ca o baghetă magică pentru îndepărtarea mătreții, deoarece elimină excesul de ulei, hidratează rădăcinile părului și are proprietăți antifungice puternice..

2. Antibacterian:

Extractele de frunze de curry s-au dovedit a fi foarte eficiente împotriva tulpinilor bacteriene testate, combate bine infecțiile minore ale scalpului datorită proprietăților sale antibacteriene și antiinflamatorii. Frunzele de curry sunt potrivite și pentru persoanele care suferă de sensibilitate la nivelul scalpului, deoarece este destul de ușoară. (2) (3)

3. Prevenirea opăririi premature:

În timp ce griul este în mare parte genetic, mediul și tratamentele chimice au o influență asupra părului. Frunzele de curry previn îngrășarea prematură a părului prin restabilirea pigmentului de melanină, care este esențial pentru culoarea neagră a părului. De asemenea, acționează ca un agent de protecție împotriva stresului oxidativ de către radicalii liberi care afectează scalpul și părul.

4. Stimulează creșterea părului:

Ajută la curățarea acumulării de produse artificiale, care este unul dintre principalele motive pentru părul plictisitor și deteriorat și vă lasă scalpul sănătos. Este încărcat cu antioxidanți, proteine ​​și aminoacizi care hrănesc foliculii de păr. Un scalp curat și foliculii de păr sănătoși sunt esențiali pentru creșterea părului. Udați rădăcina, iar planta crește mai înaltă !!

5. Întinerirea foliculilor de păr:

Înlocuirea foliculilor de păr morți este accelerată de proprietatea antioxidantă a frunzelor de curry. Induce creșterea de noi foliculi de păr, deoarece ajută la procesul de refacere a scalpului, ajutând foliculii de păr să respire. De asemenea, oferă un mediu echilibrat de pH și umiditate pe scalp și, astfel, ajută la creșterea părului.

6. Întărirea arborilor de păr:

Hrănește rădăcinile părului cu aminoacizi, vitamine și minerale, rezultând păr strălucitor și strălucitor. De asemenea, crește circulația sângelui către foliculii de păr, îmbunătățind nutriția arborilor de păr, întărind astfel părul și prevenind căderea părului.

7. Previne subțierea părului:

Acest lucru se poate datora geneticii, stresului, alcoolului sau fumatului și a poluanților. Kari-Patta ajută la prevenirea subțierii părului din aceste motive, deoarece acestea sunt bogate în beta-caroten și proteine, care este componenta esențială a părului. Ajută la echilibrarea producției de sebum și ameliorează mâncărimea scalpului. Ajută la negarea efectelor factorilor externi asupra creșterii părului și la restabilirea și menținerea tonusului natural al părului. (4)

Cum se utilizează frunzele de curry pentru creșterea părului?

Frunzele de curry pot fi utilizate în diferite moduri pentru a ajuta procesul de reparare a părului, ca o clătire a părului, o mască de păr, ulei de păr, precum și în dieta ta.

– Ulei de păr – Mască de păr – Clătire cu apă – Includeți în dieta dumneavoastră –

1. Ulei de păr cu frunze de curry:

Ulei de păr cu frunze de curry

Uleiul de cocos infuzat cu frunze de curry reduce problemele părului uscat și controlează frizul prin blocarea umezelii și a nutrienților din rădăcinile părului. Vitamina B6 din frunzele de curry, împreună cu proprietățile hidratante ale uleiului, întăresc rădăcinile părului și limitează căderea părului.

Ingrediente:

 • 30-40 frunze de curry.
 • 50 ml ulei de nucă de cocos / măsline.

Timp de pregatire:30 minute.

Directii:

 • Fierbeți frunzele și uleiul într-un castron, până când vedeți că se formează un reziduu negru, care este de aproximativ 30 de minute.
 • Răcește-l și masează-l direct pe scalp.
 • Lăsați-l să acționeze de preferință timp de o oră și spălați-l cu un șampon ușor pe bază de plante.

Cât de des ar trebui să aplic?

 • Aplicați-l de 2-3 ori pe săptămână și, de preferință, lăsați-l să acționeze peste noapte.

2. Mască de păr cu frunze de curry pentru creșterea părului:

Beneficiile frunzelor de curry pentru păr

Ingrediente:

 • 20-30 frunze de curry.
 • 2 lingurițe semințe de schinduf.
 • 1 lingură de iaurt.

Timp de pregatire: 30 de minute.

Directii:

 • Înmuiați semințele de schinduf timp de 10-15 minute.
 • Combinați frunzele de curry și semințele de schinduf înmuiate și faceți o pastă.
 • Adăugați iaurt și faceți o pastă groasă.
 • Aplicați și lăsați să acționeze aproximativ 30 de minute și spălați cu un șampon ușor.
 • Frunzele de curry ajută la detoxifierea scalpului și scapă de acumularea produsului în timp ce iaurtul îl hidratează și îmbunătățește sănătatea foliculului.

Cât de des ar trebui să aplic?

 • Aplicați o dată pe săptămână și vedeți rezultate minunate într-o lună.

Prudență: O mască de păr cu frunze de curry, frunze de neem și iaurt reduce, de asemenea, mătreața și redă strălucirea. Cu toate acestea, faceți un test de plasture înainte, deoarece se știe că apar alergii la frunzele de neem.

3. Clătire cu apă cu frunze de curry:

Beneficiile frunzelor de curry pentru căderea părului

Ingrediente:

 • 10-20 frunze de curry.
 • 100 ml apă.

Timp de pregatire: 10 minute.

Directii:

 • Pur și simplu fierbeți câteva frunze de curry în apă timp de aproximativ 10 minute.
 • După ce îți speli părul cu un șampon ușor, folosește apa călduță ca o clătire a părului pentru a-ți curăța eficient pielea capului și pentru a-ți lăsa părul săltător și strălucitor. Frunzele de curry ajută la combaterea efectelor negative ale poluării, acumulării de produse și radicalilor liberi.

Cât de des pot folosi ?:

 • Această clătire a părului poate fi utilizată de fiecare dată când faceți șampon, de 2-3 ori pe săptămână.

Prudență:

 • Încercați să utilizați un șampon ușor pe bază de plante în timp ce utilizați frunze de curry pentru păr, deoarece substanțele chimice dure ar anula orice efect benefic.

4. Includeți în dieta dvs.:

A. Ceai din frunze de curry:

Curry lasă ceai pentru păr

Ingrediente:

 • 5-10 frunze proaspete de curry.
 • 1 linguriță de zahăr.
 • O pană de var.

Directii:

Fierbeți frunzele de curry în apă timp de aproximativ 10 minute, adăugați o picătură de lime cu zahăr și beți-le în fiecare zi timp de o săptămână și observați modificări ale volumului și strălucirii părului..

b) Frunze de curry în lapte de unt:

Curry Leaf in Buttermilk pentru cresterea parului

Frunzele de curry, împreună cu menta și varul din lapte de unt, ajută la reglarea metabolismului și sporesc sănătatea foliculilor.

Ingrediente:

 • 5-10 frunze proaspete de curry.
 • 1 crenguță de mentă.
 • 100 ml zară.
 • O pană de var.

Directii:

 • Luați un pahar de lapte și adăugați frunze proaspete de curry împreună cu o picătură de lime și menta, amestecați-l într-un mixer și bucurați-vă.
c) Pulbere de frunze de curry:

Pulbere de frunze de curry

 • Frunzele uscate de curry pot fi utilizate sub formă de pulbere în multe feluri ca agenți de aromatizare în curry sau consumate ca și orezul.
 • Încorporarea „kadipatta” în dieta ta zilnică merge mult în tratarea căderii părului și îmbunătățește textura generală, lungimea și rezistența părului.

O coamă strălucitoare sănătoasă este visul oricărei femei. Cu toate acestea, lupta împotriva problemelor de cădere a părului poate fi o sarcină destul de ascendentă. Nu vă temeți, deoarece frunzele de curry sunt o soluție eficientă și economică pentru toate problemele dvs. de păr !! O rutină de îngrijire a părului care include frunze de curry atât local, cât și în dieta dvs. vă poate reda părul la glorie într-un timp cât mai scurt! La urma urmei, pielea și părul nostru reflectă ceea ce mâncăm, așa că gândiți-vă de două ori înainte de a alege aceste mici frunze din farfurie !!