11 diferite tipuri de tunsori și nume de stiluri pentru femei

Vechiul zical „Viața este prea scurtă pentru a purta haine plictisitoare” se aplică în mod egal părului nostru! A ne purta părul în același mod ani de zile împreună ne poate împinge în oboseală! Uneori, tot ce ne trebuie este un pic „tocă, tocă” pentru a scăpa de „vrac” și a arăta nou din nou. Dacă nu sunteți gata să vă despărțiți de prețioasele dvs. încuietori, atunci hei! Există o mulțime de moduri de a-ți coafa părul natural! Acest articol vă ghidează cu privire la numeroasele tipuri de tunsori și coafuri pentru femei care merită încercate în 2021.

11 tipuri diferite de tunsori pentru fete cu imagini:

Aici, am organizat un amestec de tunsori și coafuri populare care se potrivesc diferitelor tipuri de forme ale feței. Mergeți mai departe și explorați care dintre ele se aliniază cel mai bine la obiectivele dvs. de păr!

Tipuri de tunsori pentru femei:

Dacă sunteți într-o dispoziție pentru o mică aventură și doriți să tăiați aceste încuietori, atunci puteți alege dintr-unul dintre aceste tipuri de tunsoare la modă de femei:

1. Bob Cut:

diferite tipuri de tunsori pentru fete

Dacă sunteți dispus să încercați o tunsoare scurtă și nervoasă, tăieturile Bob sunt doar cele pentru dvs.! Tăieturile Bob vin în nenumărate variante pentru a se potrivi diferitelor tipuri și forme de față. În timp ce boburile drepte conferă un aspect profesional, tăieturile neuniforme cu margini contondente dau lovituri în unele vibrații relaxate. Ideea este de a menține lungimea părului până la ceafă. În timp ce faceți acest lucru, puteți juca cu partea din față și părțile laterale adăugând straturi, margini rotunjite, valuri de plajă etc. pentru a da un anumit volum și textură. Repere cu platină, cupru sau maro adaugă un aspect elegant siluetei tale.

Potrivit pentru-

 • Forma feței: inimă, pere, alungită, rotundă și ovală
 • Tipul părului: drept și ondulat
 • Grupa de vârstă: adolescenți cu vârsta peste 50 de ani
 • Lungimea parului: scurt

2. Pixie Cut:

tipuri de tunsori pentru doamne

Pixie Cuts sunt, fără îndoială, unul dintre cele mai drăguțe tipuri de tunsori pentru femei. Cu toate acestea, mulți oameni presupun că tăieturile de pixie înseamnă să-ți dai drumul complet de păr. Nu este deloc cazul! În funcție de alegerea dvs., puteți alege de la pixii foarte scurți la scurți și chiar lungi. Ideea este de a minimiza timpul de coafare și întreținerea zilnică a părului. Tăieturile Pixie sunt destul de versatile și aduc o serie de look-uri, începând de la androgin la ultra-feminin. În timp ce păstrați părul din spate scurt, puteți adăuga straturi pe partea din față sau laterale pentru a face o declarație șic.

Potrivit pentru-

 • Forma feței: Oval, Inimă, Rotund, Diamant, Alungit
 • Tipul părului: drept, ondulat și creț
 • Grupa de vârstă: 10+ la 60 de ani+
 • Lungimea parului: scurt

3. Tunsori Shag:

diferite tipuri de tunsori pentru femei

Tunsorile Shaggy sunt în activitate de câteva decenii și este puțin probabil să dispară în curând. Deci, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aspectul depășit cu o tunsoare shaggy! Tăierea implică oferirea părului tău de straturi pentru a pompa mai mult volum și textură. Funcționează de la lungimi scurte până la părul lung și aproape toate formele feței. Cu toate acestea, este important să obțineți cantitatea potrivită de franjuri pentru ca această tunsoare să funcționeze. În caz contrar, ați putea ajunge cu părul agitat, care poate deveni prea indisciplinat pentru dvs.!

Potrivit pentru-

 • Forma feței: rotundă, ovală, lungă, inimă
 • Tipul părului: drept, ondulat
 • Grupa de vârstă: 20 – 50 de ani
 • Lungimea parului: scurt, mediu, lung

4. Tunsoare cu breton:

diferite tipuri de tunsori pentru femei

Dacă intenționați să vă ridicați coafura fără a trece prin schimbări drastice, atunci bretonul este tot ce aveți nevoie! Când sunt terminate corect, bretonul poate da o definiție frumoasă feței dvs. și poate adăuga un aspect proaspăt. De asemenea, bretonul vă ajută să vă ascundeți frunțile mari sau largi, fără a face să pară evident. În funcție de vârstă, puteți alege dintr-o mare varietate de tunsori breton, cum ar fi breton cortina, franjuri laterale, franjuri wispy, breton retro, etc. fixează-le în poneiul tău. Asigurați-vă că le tăiați din când în când pentru a menține lungimea și tăiați capetele uscate.

Potrivit pentru-

 • Forma feței: rotundă, lungă, inimă, alungită
 • Tipul părului: drept, ondulat
 • Grupa de vârstă: adolescenți până la 45 de ani+
 • Lungimea parului: potrivit pentru toate lungimile

5. Tunsori stratificate:

tipuri de tunsori pentru fete cu nume

Lipsa volumului? Nici o problemă! Cu tunsorile stratificate, îți poți transforma cu ușurință părul plăpând și plat într-o coamă voluminoasă. Tăieturile stratificate sunt cu ușurință unul dintre cele mai preferate tipuri de tunsoare pentru femei la nivel global, inclusiv multe vedete. Indiferent de tipul, structura și lungimea părului tăiat, tăieturile stratificate asigură o cantitate potrivită de corp părului tău. Chiar și femeile care au coama groasă pot vărsa niște „cantități mari” prin tăierea încuietorilor în straturi. Răsuciți-le pentru a crea franjuri frumoase sau legați-le într-o jumătate de ponei pentru a vă arăta cascada păroasă!

Potrivit pentru-

 • Forma feței: toate formele feței
 • Tipul părului: drept, ondulat, creț
 • Grupa de vârstă: 20+ la 50 de ani
 • Lungimea parului: mediu si lung

6. Mohawk:

tipuri de coafuri feminine

Tunsoarea Mohawk nu este strict pentru cei slabi! Este pentru acele femei cărora le place să devină îndrăznețe și aventuroase. Cu toate acestea, mohawcii moderni nu sunt la fel de androgini ca în vremurile anterioare. În loc să bărbierească complet părțile laterale și spatele, femeile preferă să o țină scurtă și să meargă ușor pe straturile superioare. Mohawkii dezvăluie majoritatea trăsăturilor tale faciale. Deci, dacă aveți o față foarte rotundă, pătrată sau dolofană cu proeminență într-o anumită zonă, atunci tunsorile Mohawk s-ar putea să nu vă fie potrivite. Femeile cu fețe elegante și trăsături faciale ascuțite pot încerca oriunde între un mohawk tradițional și un fauxhawk pentru a arăta senzațional.

Potrivit pentru-

 • Forma feței: lungă, ovală, diamantată
 • Tipul părului: drept, ondulat, creț
 • Grupa de vârstă: adolescenți până la 40 de ani
 • Lungimea parului: scurt

Tipuri de coafuri pentru femei:

Dacă sunteți mulțumit de lungimea părului, dar ați ales să îl coafați diferit, iată câteva dintre cele mai populare tipuri de coafuri pentru femei:

7. Actualizări:

tipuri de nume de tunsoare pentru femei

Updos-urile sunt una dintre cele mai frumoase coafuri pentru femei, care funcționează pentru toate lungimile. Aceste coafuri clasice pot fi la fel de simple ca răsucirea părului într-un coc sau complicate ca un coc împletit înnodat. Indiferent de stilul pe care l-ați alege, actualizările vă pot transforma rapid dintr-o fată de alături într-o păpușă feminină senzuală. Tot ce aveți nevoie este puțină creativitate și puțină practică pentru a încerca această tendință atemporală a părului. Amestecarea împletiturilor și răsucirilor cu un coc este, de asemenea, o idee distractivă și inteligentă pentru a crea modele interesante pe părul tău. Și hei! Adăugați o floare sau câteva cristale pentru a arăta absolut fenomenal!

Potrivit pentru-

 • Forma feței: toate formele feței
 • Tipul părului: drept, ondulat, creț și pervers
 • Grupa de vârstă: adolescenți până la 90 de ani+
 • Lungimea parului: scurt, mediu, lung

8. Coafura dezordonată:

tipuri de coafuri pentru femei

„Păr dezordonat, ne pasă”! Da! Au trecut vremurile în care coafura dezordonată era asociată cu lipsa de îngrijire. Astăzi, „dezordonat” s-a transformat într-o coafură în tendințe, pe care chiar și celebrităților le place să arate. Ideea este de a oferi un aspect relaxat, fără efort, coamei tale. Cu toate acestea, menținerea unui aspect de „cap de pat” nu este un joc ușor, mai ales dacă părul tău este poker drept. În acest caz, alegeți o mulțime de straturi agitate și chiar folosiți niște gel pentru a menține aspectul. Încercați să combinați dezordinea cu ceva rafinament adăugând breton, valuri de plajă etc. În veri, înfășurați-vă părul într-un coc slăbit, dezordonat, care va primi cu siguranță un semn de aprobare de la bae!

Potrivit pentru-

 • Forma feței: toate formele feței
 • Tipul părului: drept, ondulat, creț
 • Grupa de vârstă: 20+ la 50 de ani
 • Lungimea parului: scurt, mediu, lung

9. Vintage:

numele diferitelor coafuri de femei

Vintage nu înseamnă învechit! Înseamnă readucerea erei de aur luând indicii de la fashionistele din acele vremuri! Așadar, lăsați superbele coafuri din anii 80 și 90 să revină experimentând câteva coafuri retro. Există o mulțime de opțiuni pentru a alege, inclusiv valuri de pin, bucle măturate laterale, faux bob, role de victorie și așa mai departe. Pentru a obține acest aspect, veți avea nevoie de mousse de curling, placă de îndreptat, role, gel de fixare etc. Accesorii precum arcuri mari, bandane, agrafe etc., vă ridică aspectul. Cea mai mare inspirație pentru glamour Vintage? Marilyn Monroe!

Potrivit pentru-

 • Forma feței: ovală, rotundă, inimă, pătrată
 • Tipul părului: drept, ondulat
 • Grupa de vârstă: 30 până la 50 de ani
 • Lungimea parului: scurt, mediu, lung

10. Coafura împletită:

tipuri de coafura feminina

Indiferent de ce grupă de vârstă aparțineți sau de ce formă de față aveți, o coafură împletită nu vă va da greș niciodată! Există o mulțime de variații în acest tip de coafură. De la o împletitură simplă în trei secțiuni până la cozi complexe și împletituri de cutie, ești răsfățat de alegere. Pe lângă faptul că îți oferă un aspect curat și rafinat, împletiturile îți împiedică și firele să nu se deterioreze. Le poți purta la serviciu, la școală și chiar acasă pentru a rămâne confortabil și elegant. Împletiturile funcționează bine, precum și coafurile de mireasă și aduc un farmec feminin!

Potrivit pentru-

 • Forma feței: toate formele feței
 • Tipul părului: drept, ondulat, creț și pervers
 • Grupa de vârstă: adolescenți cu vârsta peste 50 de ani
 • Lungimea parului: mediu, lung

11. Cozi de cal:

coafura de tip nou

Cozile de cal sunt una dintre cele mai bune coafuri vreodată! Nu necesită nici o tehnică, abilitate sau practică majoră, cu excepția cazului în care încercați o variantă complicată. De la sală de gimnastică la birou și chiar la nopțile de întâlnire, cozile de cal sunt salvatorii tăi finali și da, nu te costă mult timp. Puteți folosi doar un scrunchie pentru a vă lega părul într-un ponei dezordonat sau îngrijit. Stiluri precum cozi de cal împletite, ponei inversi, cozi de cal cret etc. sunt destinate ocaziilor speciale. Indiferent de tipul de păr, dacă există o coafură pe care o puteți încerca legată la ochi, este o coadă de cal!

Potrivit pentru-

 • Forma feței: toate formele feței
 • Tipul părului: drept, ondulat, creț și pervers
 • Grupa de vârstă: adolescenți cu vârsta peste 50 de ani
 • Lungimea parului: scurt, mediu, lung

Acestea sunt unele dintre cele mai populare tipuri de tunsori și coafuri pentru femei. Lista nu este exhaustivă și acoperă doar soiurile de bază. Simțiți-vă liber să explorați mai multe subtipuri în fiecare categorie pentru a se potrivi formei feței, vârstei și ocaziei dvs. Deci, care dintre acestea veți încerca în continuare?