Cele mai bune 15 yoga asanas pentru a reduce grăsimea de pe burtă

Burta ta iese des din cămașă? Vrei să te poți întoarce la sinele tău mai subțire? Aveți o soluție perfectă sub formă de Yoga pentru a reduce grăsimea din burtă, atunci când este combinată cu o dietă și un stil de viață corecte. Cu un amestec adecvat de exerciții, tehnici de respirație și meditație, yoga poate ajuta, de asemenea, la o gestionare generală a greutății. Efectuându-le în mod regulat, veți observa cu siguranță abs mai strânse, zona abdominală tonifiată și, de asemenea, un sine mai ușor!

În timp ce practică yoga pentru a pierde grăsimea de pe burtă, indivizii pot experimenta pacea interioară și pot rămâne în formă. E timpul să vă creșteți încrederea și să reduceți „bagajul” nedorit în viața voastră!

Cele mai bune yoga Asanas pentru a reduce grăsimea din burtă

Yoga Asanas pentru a reduce grăsimea din burtă:

Stilul nostru de viață nesănătos și obiceiurile alimentare, precum și lipsa exercițiilor fizice au dus la un număr mare de cazuri de obezitate. Cea mai mare parte a grăsimii este stocată în jurul regiunii stomacului și este foarte greu de scăpat. Yoga este o metodă dovedită de reducere a grăsimii din burtă și oferă, de asemenea, un corp și o minte sănătoși, oferindu-vă o bunăstare generală.

Practica regulată a yoga vă întărește mușchii nucleului și abdomenului, contribuind astfel la un abdomen mai plat. Puteți practica yoga pentru a reduce grăsimea de pe burtă și asanele care necesită îndoire și răsucire vă ajută, de asemenea, să vă scutească de orice acumulare de gaze care cauzează balonare. Anumite asane yoga pentru pierderea grăsimii la stomac, vor ajuta la arderea acestei grăsimi încăpățânate și la reducerea grăsimii corporale. Studiile au demonstrat că practicarea regulată a yoga timp de un an a contribuit la reducerea grăsimii și a centimetrilor de pe talie.

Aici vă explicăm cum să reduceți grăsimea abdominală prin yoga asanas. Aceste yoga reprezintă nu numai pentru grăsimea abdominală și sunt utile pentru fitness și sănătate atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Am publicat unele dintre cele mai bune ipostaze de yoga pentru a reduce grăsimea abdominală cu imagini:

1. Yoga Yoga Pose (Chakrasana):

Chakrasana sau poza roții este un exercițiu minunat pentru reducerea grăsimii din burtă. Vă poate întinde mușchii abdominali și, de asemenea, vă poate debloca chakra inimii. Acesta este unul dintre cele mai bune exerciții de yoga pentru a reduce grăsimea din burtă.

Cum se face?

 • Culcați-vă pe spate, curbați-vă genunchii. Picioarele tale trebuie să rămână pe podea și să se țină mai aproape de fese. Așezați-vă mâinile pe pământ, palmele trebuie să fie drepte și păstrează și umerii.
 • În prezent, ridicați capul și umărul și apoi ridicați șoldurile de la sol, plus puneți-vă pe mâini și picioare.
 • Puteți încerca să încercați să ridicați un picior în aer timp de 20 de secunde. Trebuie să repetați același lucru cu celălalt picior.
 • Încercați acest yoga pentru pierderea grăsimii din abdomen.

Cum ajută?

 • Această asana este ideală și este una dintre cele mai eficiente asane de yoga pentru pierderea grăsimii la stomac. Se întinde mușchii din stomac și funcționează, de asemenea, pe partea superioară a corpului și pe spate, tonificând astfel regiunea abdomenului.

Precauții: Femeile gravide nu trebuie să practice Chakrasana. Evitați această poziție dacă aveți probleme grave ale măduvei spinării.

2. Poza Yoga Cobbler:

Numită și Baddha Konasana, poza Cobblerului este una dintre cele mai simple asane de yoga. Ajută la pierderea în greutate și poate fi efectuat și de începători. De asemenea, tratează o serie de afecțiuni, altele decât reducerea grăsimii din burtă. Urmați pașii de yoga de mai jos pentru a reduce grăsimea abdominală:

Cum se face?

 • Poza șablonarului este una dintre cele mai ușoare și mai exigente poziții ale yoga. Aveți nevoie să vă așezați lângă coloana vertebrală drept.
 • Genunchii trebuie să fie răsuciți, iar tălpile picioarelor trebuie să fie opuse.
 • Trebuie să împingeți tălpile în comun și să înțelegeți această poziție cel puțin un minut.

Cum ajută?

 • Această asana îmbunătățește flexibilitatea prin deschiderea inghinalei și șoldului.
 • Acest lucru vă face și genunchii și coapsele puternice și, prin urmare, reduce grăsimea din burtă.
 • Îți stimulează mușchii abdominali și îți îmbunătățește digestia.

Precauții: Evitați acest exercițiu dacă aveți o leziune inghinală. De asemenea, puteți așeza o saltea dedesubt pentru sprijin suplimentar.

3. Poziția bărcii:

Poziția cu barca sau Navasana este excelentă pentru tonifierea mușchilor abdominali. Vă poate îmbunătăți flexibilitatea și vă poate consolida corpul. Acesta este cel mai bun Yoga pentru arderea grăsimilor din burtă.

Cum se face?

 • Așează-te pe un covor și întinde-ți picioarele. Genunchii ar trebui să fie ridicați, coapsele trebuie să fie strânse și degetele de la picioare ar trebui să fie arătate.
 • Acum încercați să vă ridicați picioarele de la sol, plus să vă purtați picioarele la un unghi de 45 de grade. Respirați în timp ce vă ridicați picioarele și evitați înfășurarea genunchilor.
 • Coloana vertebrală ar trebui să fie dreaptă, plus corpul tău ar trebui să formeze o formă de V. Ridicați brațele până la înălțimea umerilor.

Cum ajută?

 • Cunoscută și sub numele de Nauk Asana, poza cu barca vă întărește nucleul și vă strânge mușchii din burtă. Practica regulată a acestei yoga asana sa dovedit a se consolida și a obține rezultatele dorite.

Prudență: Nu efectuați acest exercițiu dacă sunteți gravidă sau suferiți de probleme cronice ale coloanei vertebrale.

4. Yoga Kapotasana (King Pigeon Pose):

Iată un alt exercițiu de yoga pentru grăsimea abdominală. Poziția Kapotasana sau King Pigeon întinde zona abdominală și tonifică mușchii. Este o poziție avansată care trebuie efectuată odată ce sunteți bine versat cu ipostazele de bază.

Cum se face?

 • Așezați-vă pe picioare lângă genunchi și vițeii închiși. Poate doriți să utilizați câteva cârpe moi sub dvs. pentru a evita durerea.
 • Acum ajungeți în genunchi și puneți-vă mâinile pe șolduri. Întinzând trunchiul, uită-te deasupra.
 • Prindeți-vă încet călcâiele, o mână urmând cealaltă. Curbează-te înapoi și lărgește pieptul cu burta.
 • Îndoiți mai mult trunchiul și puneți capul între picioare și rămâneți 20 de secunde.

Cum ajută?

 • Puteți experimenta masa în brațele voastre. Această poziție este valoroasă pentru lichefierea grăsimii în aproximativ toate regiunile corpului. De asemenea, exercită coloana vertebrală și membrele, făcându-le mai flexibile.

Prudență: Persoanele cu probleme de tensiune arterială trebuie să se abțină de la efectuarea acestui exercițiu.

5. Donkey Kicks Yoga:

Donkey kick Yoga implică întinderea mușchilor spatelui pentru a vă îmbunătăți puterea nucleului. Este la fel de eficient ca și crunch-urile pentru a vă arde celulele adipoase din abdomen și a vă tonifica corpul. Acesta este unul dintre asanele de yoga eficiente pentru grăsimea din burtă.

Cum se face?

 • Începeți cu Câinele descendent, curbați-vă genunchii puțin la sol, plus apoi săriți picioarele în sus, încercând în cele din urmă să vă încărcați genunchii deasupra șoldurilor..
 • Veți avea o experiență asemănătoare cu cea pe care o pregătiți să urcați în mâini. Repetați aceste lovituri rapid – cu cât picioarele vă lovesc cu pumnul de pământ, zburați înapoi înapoi – de 25 până la 50 de ori.

Cum ajută?

 • Această yoga vă implică abdomenele, iar grăsimea de pe burtă se estompează în cel mai scurt timp. Această asana vă ajută să scăpați de grăsimea nedorită din mijloc.

Prudență: Folosiți-vă autocontrolul pentru a efectua loviturile. Încercați să vă echilibrați greutatea pe brațe și fiți atenți la mișcări.

6. Yoga Locust Pose (Shalabhasana):

Shalabhasana sau Locust Pose este un exercițiu excelent al coloanei vertebrale, care poate funcționa și la nivelul abdomenului. Vă poate întări mușchii abdomenului și vă ajută la arderea naturală a celulelor adipoase. Aceasta este una dintre cele mai bune ipostaze de yoga pentru a pierde grăsimea abdominală.

Cum se face?

 • Întindeți-vă cu fața în jos de palmele opuse solului. Când inhalați, trebuie să ridicați picioarele în sus fără să vă răsuciți genunchii.
 • Trunchiul superior și mâinile trebuie, de asemenea, ridicate, oferindu-vă o întindere a mușchilor abdominali.
 • Evaluați-vă pe burtă. Această poziție este foarte benefică pentru a reduce grăsimea abdominală.

Cum ajută?

 • Această postură exercită o presiune mare asupra stomacului și mușchii sunt întinși, ajută la scăderea de pe stomac și, de asemenea, strânge mușchii din regiunea abdomenului.

Prudență: Nu efectuați această asana dacă sunteți gravidă sau suferiți de afecțiuni grave.

7. Surya Namaskar (Salutul Soarelui):

Surya Namaskar este un set de yoga asanas pentru pierderea grăsimii din burtă. Aceasta este o întâlnire de 12 posturi de yoga, plus curba înainte și curba înapoi permit întinderi, în timp ce respirația profundă efectuează pe tot parcursul muncii ajută la detoxifiere. Este cel mai bun Yoga pentru a reduce grăsimea abdominală în 1 săptămână.

Cum se face?

 • Urmați instrucțiunile fiecărei asane.
 • Începeți încet, cu cinci runde, ridicând încet numărătoarele peste timp.
 • Măriți numărul la 12-13 runde, în funcție de fezabilitate.

Cum ajută?

În afară de întărirea mușchilor de pe spate și partea superioară a corpului, suryanamaskar ajută la arderea grăsimilor de pe tot corpul. Când grăsimea optimă a fost arsă, aceasta se concentrează pe grăsimea din jurul regiunii abdominale. De asemenea, îmbunătățește flexibilitatea, ajutându-vă astfel să practicați eficient.

Prudență: Surya Namaskar nu trebuie efectuat în timpul menstruației sau al sarcinii. Persoanele cu hernie sau probleme cu coloana vertebrală trebuie să evite această secvență.

8. Îndoirea în față așezată:

Cunoscută și sub numele de paschimottanasana, unde persoana trebuie să stea cu picioarele întinse în fața ei și apoi cu brațele întinse îndreptate în sus, ar trebui să se facă inhalarea. Aceasta urmează modelul de expirație în care mâinile, împreună cu partea superioară a corpului, se îndoaie spre picioare, cu știftul coloanei vertebrale drept și cu palmele ținând picioarele. Aceasta este o modalitate excelentă de a face exerciții stomacale pe care ți le cerea cu adevărat să arzi excesul de grăsime din corpul tău.

Iată cum se face acest lucru:

 • Întindeți picioarele și stați drept.
 • Ridicați brațele și inspirați încet.
 • Pe măsură ce expiri, apleacă-te înainte și atinge-ți degetele de la picioare. Asigurați-vă că nu vă îndoiți genunchii.
 • Atingeți-vă capul de coapse și țineți-vă degetele de la picioare.
 • Rămâneți în această postură timp de aproximativ 20 de secunde.
 • Repeta.

Cum ajută?

 • Această asana este o tehnică excelentă de relaxare și, de asemenea, tonifică și întărește întregul corp.

Prudență: Evitați această asana dacă suferiți de astm sau diaree.

9. Yoga Ustrasana:

Ustrasana sau poza de cămilă este un yoga pentru reducerea grăsimii din burtă și pentru a da putere mușchilor. Vă poate tonifica zona abdominală, coapsele și brațele pentru a îmbunătăți flexibilitatea. Acesta este un Yoga avansat și cel mai bun pentru a reduce grăsimea abdominală.

Cum să facă acest lucru?

 • Îngenuncheați pe genunchi și apoi îndoiți trunchiul înapoi într-o formă arcuită spre călcâi, în timp ce brațele sale merg înapoi, susținând greutatea corpului superior pe partea din spate a piciorului..
 • Trucul este să mențineți poziția pentru o vreme, expirația prin inhalare continuând și apoi să reveniți la poziția de bază și apoi să o faceți din nou..
 • Acest lucru trebuie făcut succesiv în următoarele câteva zile pentru cele mai bune rezultate.

Cum ajută?

 • Acesta vă va întări mușchii abdominali, ceea ce este esențial pentru a reduce grăsimea abdominală. Procedând astfel, vă va întări și coloana vertebrală și, cu timpul, coloana vertebrală va deveni puternică și flexibilă.

Prudență: Această poziție vă poate tensiona mușchii gâtului. Deci, abțineți-vă dacă aveți probleme legate de gât.

10. Cobra Pose:

Poziția Cobra este un alt Asanas eficient pentru a reduce grăsimea din burtă. Este deosebit de util pentru femei în a-și pierde greutatea post-partum. Acest exercițiu de întindere este ușor de realizat chiar și pentru începători și este cel mai bun Yoga pentru a reduce grăsimea din burtă în 15 zile.

Cum se face?

 • Începeți prin a vă întinde pe față, cu brațele sprijinite de partea voastră.
 • Acum rigidizați măduva în timp ce vă încordați abdomenul și începeți să vă ridicați umerii, cu talia în sus.
 • Puteți folosi palmele și cotul ca suport în timp ce vă înclinați capul, creând o ușoară adâncime pe măduvă.
 • Rămâneți în această postură timp de aproximativ 30 de secunde.
 • Repetați de două ori.

Cum ajută?

 • Această asana este cunoscută pentru reducerea grăsimii din burtă și pentru tonifierea mușchilor de pe spate.

Prudență: Persoanele cu hernie și probleme de spate trebuie să se abțină de la efectuarea acestui exercițiu.

11. Poziția pe umăr:

Poziția pentru umăr sau Sarvangasana este ideală pentru tonifierea mușchilor din abdomen, coapse și fund. De asemenea, vă îmbunătățește flexibilitatea și vă întărește coloana vertebrală.

Cum se face?

 • Primii pași includ că te întinzi pe spate, cu brațele sprijinite lângă tine. aici trebuie să vă folosiți forța superioară a corpului pentru a echilibra întreaga secțiune inferioară.
 • În etapele inițiale este posibil să aveți nevoie de o pereche suplimentară de mâini pentru a vă ajuta.
 • Începeți prin ridicarea membrelor inferioare până în punctul în care acestea devin perpendiculare pe corp.
 • Acum, folosiți coatele pentru a vă susține corpul în timp ce vă ridicați șoldurile în aer, sprijinind toată greutatea pe umăr și pe partea superioară a corpului.

Cum ajută?

 • Yoga are o poziție răsucitoare serioasă, care vă va îmbunătăți digestia, eliminând astfel depozitele de grăsime din burtă. Atunci când vă angajați mușchii picioarelor și brațelor, ceea ce faceți este să permiteți construirea mai multor mușchi și, astfel, arderea excesului de grăsime.

Prudență: Nu trebuie să efectuați această asana dacă aveți tensiune arterială, diaree, menstruație și leziuni ale coloanei vertebrale.

12. Poze de arc:

Poziția arcului este un yoga bun pentru a reduce grăsimea din burtă. Aici, în această secțiune, corpul tău imită de fapt forma unui arc și, pentru a începe, întinde-te pe față. Respirați adânc și în timp ce vă ridicați atât corpul superior, cât și partea inferioară a corpului din cele două capete, în timp ce vă echilibrați pe abdomen. Brațele din spatele tău pot folosi acum picioarele ca o mână pentru a crea un remorcher pe măsură ce perfecționezi echilibrul.

Iată cum o faci:

 • Stai întins pe burtă.
 • Îndoiți ambele picioare și ridicați ușor pieptul.
 • Țineți gleznele și ridicați ușor coapsele.
 • Pe măsură ce coapsele și pieptul sunt ridicate, asana se concentrează pe burtă.
 • Rămâneți în această postură timp de aproximativ 30 de secunde.
 • Repetați de două ori.

Cum ajută?

 • Această poziție, poză de arc, este cunoscută pentru faptul că face coloana vertebrală cu adevărat flexibilă și se concentrează, de asemenea, pe grăsimea de pe burtă, reducând-o astfel.

Prudență: Evitați această poziție dacă aveți leziuni ale coloanei vertebrale.

13. Poza de ameliorare a vântului:

Trebuie să vă întrebați cum să reduceți grăsimea abdominală folosind poza de ameliorare a vântului sau Pavanamuktasana? Aici folosim tensiunea creată în zona abdomenului pentru a reduce kilogramele de pe stomac.

Cum se face?

 • Începeți prin a vă întinde pe spate.
 • Îndoiți genunchii și aduceți-i spre abdomen.
 • Cu malul tău jos, acum încearcă să ridici capul, aducând bărbia cât mai aproape de genunchi.
 • Abdomenul tău ar trebui să fie încordat și înnodat, creând o presiune care arde grăsimea existentă.

Cum ajută?

 • Cunoscută și sub numele de Pawanmuktasana, această asana trebuie practicată cu prudență. Îți întărește și tonifică mușchii din abdomen, picioare, brațe și partea inferioară a spatelui. Ajută la digestie și la o mai bună circulație a sângelui.

14. Poziția războinicului:

Aceasta este o variantă a poziției obișnuite de războinic. Vă răsucește mușchii abdominali și vă întărește spatele și coapsele. De asemenea, ajută la arderea celulelor adipoase din jurul burții:

Cum se face?

 • Formați poza războinicului în care unul dintre membrele dvs. plasat în fața celuilalt creează un remorcher între ele, membrul din spate întins în spate.
 • Acum, în loc să vă înclinați înapoi, răsuciți de data aceasta partea superioară a corpului într-o parte, posibil la maxim.
 • Brațele pot fi ținute încrucișate în fața pieptului pentru a ajuta la răsucire.
 • Rămâneți în această poziție timp de aproximativ 5 respirații, astfel încât nucleul dvs. să fie angajat.
 • Aceasta este o modalitate bună de a reduce grăsimile prin yoga.

Cum ajută?

 • Această poziție vă întărește coapsele și, de asemenea, vă tonifică umerii, brațele și coapsele. De asemenea, tonifică mușchii de bază, reducând astfel grăsimea din burtă.

Prudență: Evitați această poziție dacă aveți probleme cu măduva spinării sau probleme cu discul.

15. Poziția podului:

Yoga pentru grăsimea de pe burtă include, de asemenea, poza podului în inventarul său. Această poziție vă întinde și regiunea abdominală și vă ajută să reduceți dimensiunea burții. Este, de asemenea, excelent pentru ameliorarea durerii în zona inferioară a spatelui.

Iată cum o faci:

 • Culcă-te pe spate.
 • De data aceasta, corpul tău extrem, gâtul și degetele de la picioare rămân pe sol în timp ce creezi o scândură cu corpul tău.
 • Umărul ia puțină presiune în timp ce vă ridicați corpul, păstrând în același timp degetele de la picioare lipite de pământ.
 • Așezați-vă mâinile lângă dvs. sau folosiți-o ca un dispozitiv de prindere pentru degetele de la picioare pentru a menține echilibrul.

Cum ajută?

 • Această asana de yoga vă ajută să vă îmbunătățiți postura și vă ajută la o digestie mai bună. Îți deschide pieptul și îți tonifică coapsele lucrând până la burtă. Devii mai flexibil și îți întinde corpul inferior și îl tonifică.

Prudență: Evitați-l dacă aveți dureri sau disconfort la nivelul gâtului.

Faceți și nu faceți pentru a scăpa de grăsimea abdominală cu yoga:

Urmați aceste sfaturi pentru a maximiza beneficiile programului de yoga:

Faceți:

 • Mâncați o dietă sănătoasă, care conține fructe și legume proaspete.
 • Bea multă apă și rămâi hidratat.
 • Împărțiți mesele în porții mici pentru o digestie ușoară.
 • Includeți multe fibre în dieta dvs. pentru mișcări intestinale mai bune.
 • Reduceți nivelul de stres și mențineți-vă mintea în largul dvs..
 • Dormi cel puțin 7-8 ore pe zi.

Nu trebuie:

 • Evitați cu strictețe mâncarea nedorită și băuturile și deserturile încărcate cu zahăr.
 • Spuneți nu excesului de carbohidrați.
 • Evitați consumul excesiv și sărbătorile târziu în noapte.
 • Nu dormi prea mult sau sub somn. Doar obțineți odihna potrivită de care are nevoie corpul dumneavoastră.
 • Nu vă limitați la un singur loc. Continuă să te miști și rămâi activ.

Pentru mulți, pierderea grăsimii abdominale este un vis îndepărtat. Nu va fi pentru dvs., dacă urmați aceste ipostaze (yoga asanas) în mod regulat. Yoga nu funcționează doar asupra corpului, ci și asupra celorlalte organe, nucleul tău fiind centrul principal. În afară de tonifiere, acesta vă stimulează și glandele, îmbunătățind astfel performanța organelor. Ajută la echilibru și, de asemenea, la pierderea grăsimii din burtă, cu practică regulată și perseverență. Practicați întotdeauna sub un instructor de yoga instruit și solicitați îndrumare medicală dacă aveți probleme de sănătate. Începeți să trăiți o viață sănătoasă de astăzi!

Întrebări frecvente și răspunsuri:

1. Cât durează yoga pentru a reduce grăsimea din burtă?

Răspunsul la acest lucru depinde de stilul tău de viață general, de determinarea ta și de timpul petrecut la yoga. Dacă luați yoga în mod regulat, împreună cu o dietă sănătoasă, este posibil să observați rezultate vizibile în aproximativ 3-4 săptămâni. Din nou, acest timp poate varia de la o persoană la alta, în funcție de cauza principală a problemei.

2. Pot obține o burtă plată cu yoga?

Da! Este foarte posibil să obții o burtă plată cu Yoga! Yoga implică o mulțime de exerciții de întindere care vă pot îmbunătăți flexibilitatea și vă pot tonifica mușchii. Unele dintre aceste asane sunt egale cu crăpăturile în ceea ce privește efectul și rezultatul asupra corpului. Trebuie să o luați în mod regulat pentru a observa o talie mai subțire și, în cele din urmă, o burtă plată.

3. Cât de des ar trebui să fac yoga pentru reducerea grăsimii din burtă?

Se recomandă să luați yoga în fiecare zi pentru rezultate bune. Yoga vă poate ajuta să ardeți calorii suplimentare și să vă mențineți în formă și lumină. Pentru a obține beneficii maxime, luați yoga cel puțin 3-4 zile pe săptămână și timp de 1-2 ore pe zi. Cheia este să exersezi în mod regulat, împreună cu un sentiment de disciplină în viața ta.

4. Poți câștiga în greutate după oprirea yoga?

Yoga, la fel ca orice exercițiu fizic, arde excesul de calorii în organism. Când opriți Yoga, caloriile obținute din alimente nu vor fi consumate din cauza lipsei de mișcare. Acest lucru poate ajunge să se depună sub formă de grăsime, în special în jurul taliei. Acesta este motivul pentru care trebuie să îl luați în mod corespunzător pentru a obține rezultatele corecte.

5. Care sunt cele mai bune alimente pentru reducerea grăsimii din burtă?

Împreună cu Yoga, consumul unei diete sănătoase joacă, de asemenea, un rol major în maximizarea beneficiilor. Alimentele precum fructe proaspete, legume, cereale integrale, ceai verde, fructe de pădure, carne slabă etc., pot ajuta la pierderea în greutate, fără a compromite nutriția. Puteți combina zilnic un set de alimente pentru o dietă sănătoasă.